İş Kaybı

İş kaybı yaşamak
İşini kaybetme sonrası insanlar kendini savunmasız, gergin, kararsız ve umutsuz hisseder. Bu durum kontrol altına alınmadığı takdirde kişiyi bunalıma sürükler. Çalışma hayatına alışmış, gelirini kazanan kişiler için işten çıkarılma gibi durumlar oldukça yıkıcı olmaktadır. Bu durumda iş kaybı yaşayan kişilerin zor da olsa kendilerini telkin etmeleri ve pozitif beklentiler içine girmeleri gerekir. Yeni bir iş fırsatı ve kariyer hedefleri belirlemek, iş kaybı yaşayan adayın öncelikli olarak düşünmesi gereken şeydir.
Eğer iş kaybı yaşayanlardan biriyseniz, sizi mutlu kılan işleri yeniden keşfetmek ve fırsatları değerlendirmek için çalışmalara başlamanız gerekir. İş kaybı ve işsizlik en stresli şeylerden biridir. Bu zaman diliminde duygularınızı kontrol edebilmeniz oldukça önemlidir.
İş piyasasında bir rekabet ortam olduğu için iş bulmak günümüzde zordur fakat olumsuz duygular, iş bulamama korkusu, depresyon gibi duygular iş arama sürecinde size oldukça zarar verir. Bu süreçte, yeni iş ilanları takip ederek, güzel şeyler düşünerek kendinizi motive etmeniz olumlu gelişmelere yaşamanıza yardımcı olur. İş kaybı yaşamak ne kadar zor olsa da bu gerçeği kabullenip, gelecek kariyer planlamanızı yapmanızda fayda var. Hayatınızın sonraki aşaması için harekete geçmek için acele etmelisiniz.
İş kaybı yaşadığınız için kendinizde hata aramanız sadece kendinizi kötü hissetmenizi ve moral bozukluğu yaşamanızı sağlar. Kendinize güveninizi kısa sürede yitirebilirsiniz. Yeni bir iş aramaya başladığınızda kendinize güven duygusunun oldukça önemli olduğunu unutmamalısınız. Düşüncelerinizi yönetmeniz bu noktada size yardımcı olacaktır. Kendinizi motive etmek için bir kaybeden olmadığınızı, sadece durgunluk sebebiyle iş kaybı yaşadığınızı düşünün.
İş kaybı yaşamak belki de hayattan ne istediğinizi ve kariyer önceliklerinizi yeniden düşünmek için size fırsat vermiş olabilir. Bu açıdan düşündüğünüzde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. İş kaybı ile karşılaştığınızda çevrenizdeki insanlarla iletişiminizi daha güçlü tutmaya çalışın. Tanıdığınız kişiler, nasıl bir iş aradığınızı bilsin. Bu durum, herhangi bir işyerinde açık pozisyon olması durumunda haberdar olmanızı kolaylaştırır.
Böylelikle karşınıza yeni fırsatlar çıkabilir. Yeni bir çalışma hayatı için, iş arama sürecine girmeniz gerektiğinde, çalışmak istediğiniz pozisyona dair almış olduğunuz kararlar doğrultusunda iş başvurusu yapmanız gerekir. İş arama işleminizi düzenli bir işe gider gibi önemseyin. Yaptığınız iş başvuruları ile ilgili bir zaman planlaması yapmanız daha verimli ve üretken olmanıza yardımcı oluyor. İş arama planı oluşturun. Hedefleriniz doğrultusunda öncelikler belirleyin. Kişisel özellik, başarı ve becerilerinizin listesini oluşturun. Bu liste hangi konularda iyi olduğunuzu görmenizi sağlar ve sizi motive eder.
İş arama sürecinizde gönüllü projelerde çalışmanız ruhunuzu güçlendirir. Bu sayede kariyer deneyimi, sosyal destek fırsatları yakalayabilirsiniz. İşsiz kaldığınız süre içinde, işverenin başvurunuzla ilgili geri dönmüş yapmamsı durumunda bu konuya odaklanıp, motivasyonunuzu düşürmek yerine, kontrol edebileceğiniz şeyler üzerine odaklanmanız iş bulma imkanınızı genişletecektir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar