Ana SayfaMakalelerİş İlanlarını Kullanma Kılavuzu

İş İlanlarını Kullanma Kılavuzu

Pek çok sitede iş ilanı yayımlanmakta ve iş arayan adaylarla firmalar, bu ilanlar sayesinde buluşmaktadır. Fakat iş arayan adaylar, iş ilanlarının detaylarında yer alan bilgileri çoğu zaman önemsememekle birlikte, hatta bazen bu detayları hiç okumamaktadırlar. Daha sonra da işe uygun olunmadığından, firma tarafından geri dönüş yapılmadığında işsizlik psikolojisi ile karşı karşıya kalınmaktadır. Peki iş ilanlarında bulunan nitelikler, özellikler iş ilanlarını kullanma kılavuzu açısından tam olarak ne ifade ediyor?

28 Yaşını Aşmamış Adayların Başvurusu Kabul Edilecektir: 28 yaş bir sınır olarak nitelendirilse de genellikle bir ilanda bu nitelik varsa 18-25 yaş arasındaki kişilerin başvurusu kabul edilir. Bu detay, çoğu zaman firmanın, personel kadrosuna genç, dinamik, daha tecrübesiz birilerini aradığını ifade etmektedir. 27-28 yaşında olan adaylar, bu iş için pek fazla heveslenmemelidirler.

Planlama ve Organizasyon Becerileri Yüksek: Bu nitelik ise işe alınacak adayın sadece işi ile alakalı değil, pek çok departmanın, üstlerinin toplantılarından tutun da ortak noktada buluşmalarını sağlayacak kadar ilgili olmalarını ifade etmektedir.

Prezantabl: Giyim kuşam, saç şekli, sakal veya makyajla çağı yakalamış kişiler prezantabl olarak nitelendirilmektedir. Bu nitelik genellikle satış-pazarlama, yönetici asistanlığı, öğretmen, gayrimenkul danışmanı gibi iş ilanlarında yer almaktadır.

Erkek Adaylar Askerlik Hizmetlerini Tamamlamış Olmalıdır: Aslında askerlik ile yapılacak işin, pozisyonun hiçbir bağlantısı yoktur. Burada firmanın amacı, alacakları kişinin uzun süre yanlarında çalışmasını istemeleridir. Askerlik nedeniyle, kısa dönem de olsa işe alınan kişi firmadan ayrılamaz ve çıkamaz. Genellikle de sözleşmeli olarak personel çalıştıracak olan firmaların iş ilanlarında bu detay yer almaktadır.

Hiç kimsenin aklına gelmeyen ama firma sahipleri ve insan kaynakları tarafından titizlikle düşünülen bir noktada askerliğini yapmış adayların emir almayı ve otoriteye itaat etmeyi daha iyi bilmesidir. Bu nedenle bu kişiler, firmalar tarafından çok sevilmektedir.

Diksiyonu Düzgün: Diksiyona her firma önem verse de özellikle bu maddenin yer aldığı ilanların altında gizli de olsa, sık sık sunum yapacağınız, sıklıkla telefonlarda görüşeceğiniz anlamı yer almaktadır.

Yetiştirilmek Üzere Personel: Bu detay genellikle firmanın tecrübesiz adayları almak istediğini belirtse de başka anlamları da barındırmaktadır. Şöyle ki işe alınan aday öncelikle eğitim sürecinden geçecektir. Bu aşamada da bu firmadan alacağınız ücretin çok altında bir miktar alırsınız. İşe uyum gösteremezseniz ya da sizden memnun kalmazlarsa da çok kolay bir şekilde işten çıkartılabilirsiniz. Fakat bu detayın iyi bir tarafı da eğer sizden memnun kalırlarsa çekirdekten yetiştiğiniz için uzun yıllar bu firmada istihdam edilebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar