Ana SayfaTavsiyelerİş Hayatının Yetkin İsimlerinden Hafta Sonu Tavsiyeleri

İş Hayatının Yetkin İsimlerinden Hafta Sonu Tavsiyeleri

Pek çok kişinin sabırsızlıkla beklediği, günler öncesinden planlarla doldurduğu, gelmesini iple çektiği hafta sonları, kimileri için ise dinlenme günü olarak değerlendiriliyor. İster öğrenci ya da çalışan ister iş arayan ya da ev hanımı olsun, araştırmalara göre hafta sonları herkes için mutluluk ifade etmektedir.

Peki iş, kariyer ya da eğitim hayatınızda başarılı olmak için hafta sonlarının ne kadar değerli olduğunu biliyor muydunuz? İşte Bill Gates, Steve Jobs gibi kişilerin de bulunduğu iş hayatının yetkin isimlerinden hafta sonu tavsiyeleri…

Önünüzdeki Hafta İçin Plan Yapın: Evet pek çok kişi pazar akşamının geç saatlerinde pazartesi sendromlarına girse de iş hayatında zirve yapmış kişiler, daha cumartesi gününden yeni hafta için plan ve program yapmaktadır.

Neden Başarısız Olduğunuz Üzerine Düşünün: Başarılı insanların birçoğu, başarıyı yakalama konusunda geçmişteki hatalarından ders çıkardıklarını, başarısızlıkları üzerine uzun uzadıya düşündüklerini ifade etmektedirler. Başarısız olduğunuzdan dolayı üzülmek yerine, neden başarısız olduğunuz üzerine düşünmek size fayda sağlayacaktır.

Hafta İçinde Yapmanız Gereken İşleri Bitirin: Hafta içinde yapmanız gereken bütün işleri hafta sonunda yapmak, hafta içinde sizlere engel olmaz, sıkışıklık yaratmaz ve çalışmak için daha çok zaman kalır. Pek çok ünlü iş adamı, hafta sonları arkadaşları dışarıda gezerken, hafta içi yapmaları gereken şeylerle uğraştıklarını belirtmişlerdir. Böylece hafta içinde de kafa dinlemeye vakit kalmış, çalıştıkları işe daha çok odaklanmışlardır.

İşinizle İlgili Seminer ve Kursları Takip Edin: Hafta sonları sadece gezmek, eğlenmek demek değildir. Kendi mesleğinizle ilgili kurs, seminer gibi programlara hafta sonları çok rahat bir şekilde gidebilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.

Azla Yetinmeyin: İş adamlarına göre bazı noktalarda azla yetinmeyi bilmek gerekse de söz konusu başarı olduğu zaman asla azla yetinmeyip, her zaman çok daha fazlasını istemelisiniz. Bu şekilde sürekli kendinizi günceller ve geliştirir, daima zirvede kalabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar