Ana SayfaUncategorizedİş Hayatındaki Eksiklerinizi Giderin

İş Hayatındaki Eksiklerinizi Giderin

Eksiklerinizi Gidermek Çalışma Ortamınızda Daha Emin Adımlarla Hareket Etmenizi Sağlar

Gelişim süreklidir. İnsanoğlu ise yaşadığı süre boyunca bu gelişime ayak uydurmak adına, kendini sürekli geliştirmeye çalışmaktadır. Kişi kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin, mutlaka eksik kaldığı bir nokta olacağı gibi, her gün gelişen koşullar içerisinde ise, kendine bir şeyler katmaya devam etmelidir.

Değişim sürekli olduğu gibi, iş ortamında da normal hayattakinden farksız değildir. Günümüzde teknolojik nedenlerden dolayı iş sistemleri de sürekli değişmekte ve farklılıklar gündeme gelmektedir. Tüm bunların yanı sıra kişiler kendini bilmeli ve bu değişime ayak uydurmak adına çaba harcamalıdır.

İş hayatındaysa bu durum aynen gündelik hayattaki gibi devam etmektedir. Siz de bu nedenle iş ortamınızda sahip olmanız gereken özelliklerinizi sınamalı ve bu sonuçtan yola çıkarak kendinize daha fazla değer katmaya özen göstermelisiniz.

 

 

 

Eksiklerinizi tespit edin

İş ortamında yaptığınız iş için hangi özelliklerin kendinizde bulunması gerektiğini ve gerçekten zorlandığınız alanları belirlemelisiniz. Bunun sonucu doğrultusunda ise yaparken zorlandığınız iş için ne gibi yetkinlikleri barındırmak gerektiğine karar vermeli, bu alanda destek almalısınız. Kimse işe girer girmez tam anlamıyla her şeyi bilemez ve tamamen yetkinlik kazanamaz. Dolayısıyla çalışma ortamında kendinizi daha iyi hissetmek ve kariyer basamaklarını daha hızlı çıkmak adına kendinize sürekli gelişme şansı tanımalısınız. Unutmamalısınız ki gelişim süreklidir ve asla durmaz. Sizde tamam artık ben en iyisiyim demeden önce iyi düşünmeli, sürekli takip içerisinde olup gelişmelerden haberdar olmalısınız. Böylece gerçekten kendinizi geliştirebilir, çalışma hayatınıza dair eksik gördüğünüz yanlarınızı olumlu bir hale getirebilirsiniz.

Çoğu insan ise maalesef gerçekten eksik olan yanlarının üzerine gitmeyi bırakmakta ve ben zaten o alanda başarısızım diyerek, sadece güçlü yönlerine odaklanmaktadır. Ancak bilmek gerekir ki insan bir bütündür ve tamamıyla eksik kalan bir yanı olması her zaman büyük bir sorun yaratıcı unsurdur. Aksine eksik yanınızı keşfettiğinizde ısrarcı olup o yönü geliştirmek adına adım atmak ise ciddi anlamda size hem iş hayatınızda hem de o dönemde pozitif getiri sağlayacaktır.

İş ortamı bir takım çalışmasıdır ve kendinizde eksik bulduğunuz yönleriniz ise size kendinizi eksik hissettirecektir. Ek olarak takım çalışmasında bulunduğunuz arkadaşlarınız içinde bazı dönemlerde iş yükünün çoğalmasına sebep olabilir. Hem kendinize de daha çok güvenmek adına hem de gerçekten kariyerinize doğru adımlarla ilerlemek adına eksiklerinizi gidermeniz, eksik yanlarınızı pozitif hale getirmenize gereksinim vardır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar