Ana SayfaUncategorizedİş Hayatında Yaratıcılık

İş Hayatında Yaratıcılık

Çalışanlarınızın Fikirlerini Değerlendirin

Her insan doğası gereği kişilik özellikleriyle birlikte farklılıklar göstermektedir. Bazı insanlar fazlasıyla yaratıcı, bazı insanlar zeki, bazıları yavaş, bazıları hızlıdır. Bu nedenle iş dünyasında da farklılıklar gün yüzüne çıkar. Ancak burada önemli olan farklılıkların yönetimini doğru bir şekilde gerçekleştirmektir.

Her çalışandan aynı davranışları beklemek yanlış alacaktır. Belli kalıpların gerçekten bir olması mümkündür, örneğin işe zamanında gelmek, çalışma ortamının kuralları gereğince davranmak gibi. Burada bahsi geçen nokta, gerçekten her çalışandan aynı performansı beklemek konusunda yanlış bir tutuma kapılmanızdır. Herkesten aynı olmasını bekleyemezsiniz.

Unutmayın ki iş ortamı bir ekip işidir ve herkes birbirinin açığını kapayarak, bir bütün oluşturabilir. Dolayısıyla burada önemli olan nokta gerçekten bir ekip ruhu oluşturmak ve bunu sürdürebilmektir. Böyle bir ortamda herkesin yeteneği kapsamında değerlendirildiğini düşünürsek, yaratıcılığı yüksek olan çalışanlardan da fikir edinebileceğinizi unutmamak, değerlendirmek gerekir.

Fikir Alışverişi

Gerçekten çalışanlarınızın fikirlerine önem vermeniz, yeni yatırımlar yaparken ya da gelişme aşamasında size katkıda bulunacaktır. Farklı bir bakış açısıyla, gerçekten işin içindeyken fark edemediğiniz noktaları size gösterecek belki de olumlu değişimler yapmanızı sağlayacaktır. Değerlendirmek size bir zarar vermeyeceği için en azından yaratıcı fikirleri inceleyebilir, çalışanlarınızı yaratıcı fikirler oluşturdukları zaman destekleyebilirsiniz.

Köreltmeyin

Ne olursa olsun, yaratıcı kişilikler her iş ortamına farklılıklar kazandırır ve aslında bu işletme açısından büyük bir şanstır. Bazı şirketlerin iş görüşmesinde bulunacağı adaylar için, özellikle iş ilanlarına, yaratıcı kişiliğe sahip, yazarak yaratıcı çalışanlar istediklerini ve tercih ettiklerini göz ardı etmemelisiniz. Böyle çalışanlara sahip olduğunuzda ise desteklemeli, fikirlerine ilgiyle yaklaşmalısınız. Bazı işverenlerin böyle bir durumda en büyük hatası ise, çalışanına bu senin görevin değil ya da sadece sana verildiği şekilde işini yap gibi direktifler vermesi, yaratıcı çalışanın körelmesine ve çalıştığı ortamda yaratıcılığını kullanamamasına neden olurken, işveren için de büyük bir kayıp yaratmaktadır.

Ne olursa olsun her çalışanın kıymetli olduğunu bilmeli, herkesi özelliklerine göre değerlendirerek hareket edilmesi gerektiğini unutmamalısınız. Gerçek bir ekip oluşturarak sinerji yaratmak ve verimli bir çalışma ortamıyla iş hayatınızdaki başarınızı arttırmak için farklı enerjilerden yararlanabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar