Ana SayfaUncategorizedİş Hayatında Şık Görünmek İçin Neler Yapılmalı

İş Hayatında Şık Görünmek İçin Neler Yapılmalı

Çalışma Ortamında Kıyafet Seçimi
Takım elbiselerinin döpiyeslerin de ofis şıklığı adı ile anılmasının sebebi iyi görünmekten geçiyor. Günümüzde çalışan kesimin bu konuda ne kadar yaratıcı ve güzel görüneceği de kimi zaman olumsuz örneklerle tanık olunabiliyor.
Resmi ya da yarı resmi yapılan görüşmeler ve toplantılarda da giyim tarzı çok önem taşır. Özensiz ve uyumsuz giyinenlerin birçoğu aslında detaylarda neyi gözden kaçırdıklarının ve nelerin farkında olmadıklarından bir haberler. Sırf giyim tarzı ve ciddiyetsizlik sebebiyle imajlarına zarar verilebilir.
Profesyoneller En Fazla Nerede Hata Yapıyor?
Her işte olduğu gibi kıyafet seçmenin de önemi bir hayli fazla. Özellikle kurumsal firmalar daha çok resmi ve kaliteli giyinen ekiple çalışmak istiyor. Bayanların ve bayların genelde şık giyindiği ve görünüşün çok önem verildiği bu sektör, kıyafet tarzlarıyla bir adım öne geçiyor.
Uzmanlardan giyim tavsiyeleri almak gerekirse; eğitim direktörlerinin yazılarına yer verebiliriz.
Kurumsal bir firmanın eğitim direktörü şöyle diyor; giyim ve şıklık bir bütün olmalı; özellikle kurumsal firmalarda şık giyinen insanlar herkese daha da güven verici bir izlenim veriyor ve bu da tercih edilmeyi kolaylaştırıyor.
Modaya uymak yerine şık ve yerinde giyinmeyi bilmek sanırım prezantabl görünmenin en önemli kuralı; gülümsemek de kıyafetlerinizin şıklığını tamamlayan başka bir unsur.
Söylediklerinizin dinlenmesi de aslında bir nevi görünüşünüzdeki ciddiyete bağlı; çok renkli giyinen bir müdürün asla sözünü kaile almazsanız diye düşünüyorum diyor; eğitim direktörü…
Evet. Hayatın tüm aşamalarında güzel ve prezantabl görünmek önemli, sektörünüz ne olursa olsun iyi görünmelisiniz; eğer iyi görünüyorsanız bu durum size emin olun ki çok şey katacaktır.
Kıyafetlerin işveren üzerindeki rolü nedir? Görünüş ne kadar önemli?
 
 
İşveren aslında çalışandan beklediği performansın dışında şık görünmesini ve iyi giyinmesini tercih ediyor. İyi ve şık giyinen biri işverenin gözünde daima resmi ve saygın duruyor.
Çalışan açısından iyi görünmek önemli; işveren için önemli olduğu kadar önemli bir yeri var. İyi görünmek hem çevreniz bakımından hem de işçin daha iyi sonuçlar almak açısından es geçilmeyecek kadar önemi var.
İş yerine açık ayakkabı giyme konusunda da çoğu eğitim direktörü hemfikir. Siz terlikle işe gelen biri için ne düşünürsünüz; ya işyeri hakkında neler düşünebilirsiniz; ciddi ve resmi giyinmek çok önemli. Hem görünüşünüz hem de duruşunuz işinizi tamamen etkiler.
En sık yapılan hatalardan biri de uyumsuz ve rengarenk giyinmektir. Serbest giyime geçmiş olan şirketlerin rehber bilgilerinin olmaması da konuyla ilgili sınırlamaları açıkça belirtilmemesi ile farklı algılamalara sebep olmaktadır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar