Ana SayfaMakalelerİş Hayatına Erken Atılmak!

İş Hayatına Erken Atılmak!

İş hayatına henüz 20’li yaşlarda başlayan birçok kişi yaşadığı iniş çıkışlara rağmen başarıyı yakalıyor. Henüz eğitim hayatı devam ederken Part-Time çalışan ya da kariyeri için eğitimini bazı durumlarda aksatan kişilerin genel olarak işlerini raya oturttuğu bilinen bir gerçek. Peki, başarı merdivenlerini daha erken yaşta çıkmaya başlamış kişilerin sırrı ne? Bu başarıya ulaşırken karşılaştıkları tablolara gelin hep beraber bakalım.

Aradığınız Şeyin Ne Olduğunu Bulmada Zaman Sorunu Yok

Daha küçük yaşlarda kendine meslek/kariyer hedefi koyup bu yolda mücadele edenlerin varlığının yanında bir de kararsız insanlarımız var. Ne olacağına karar veremeyen kazanca ve mutluluğa hangi meslek ile kavuşacaklarına bir türlü karar veremeyen kişiler deneme yanılma yöntemi ile daha küçük yaşlarda arayış halinde olabilirler. Bütün yaşamları boyunca geçimlerini sağlayacakları mesleği seçerken önlerinde uzun bir zaman olan bu kişilerin başarıyı yakalamaları kaçınılmaz oluyor.

Yanılsanız Da Üzülmeyin Daha Yolun Başındasınız!

202li yaşlarda meslek kazanç sağlayacak işlere atıldınız ama umduğunuzu bulamayarak başladığınız yere döndünüz. Durun! Hemen üzülmeyin daha önünüzde yaşamınıza şekil verecek koca bir zaman duruyor. Erken yaşta iş hayatına atılmanın belki de en büyük avantajı budur. İşler yolunda gitmediğinde ve istediğiniz o noktaya ulaşamadığınızda sil baştan almak için önünüzde hiçbir engel yok. Tabi burada daha yolun başında iken tercihlerini doğru yapmış kişileri ayırmak gerekir. Erken yaşta iş hayatında yolunu çizen ve başarı merdivenlerini hızlı bir şekilde çıkan kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır.

Korkusuzca Risk Alın!

Evet, yaşama heyecan katan ve yeni bir soluk katan riskler. Çoğu kişi sadece iş hayatında değil bütün yaşamında en az 1 kez risk almak ister. Ancak elinde olmayan sebepler buna devamlı engeldir. Yaş gibi, evlilik gibi, sorumluluklar gibi. Fakat daha 20’li yaşlarda iseniz risk almak için korkusuz olmanıza engel olacak hiçbir sebebiniz yoktur. Aldığınız riskin sonunda pişman olmak da vardır elbet ama denemeye değer.

Sermaye Biriktirmek

Erken çalışma hayatına atılmış insanların, paralarını bilinçli kullanmak kaydı ile en büyük karı birikim yapmaktır. İşine sıkı sıkıya bağlı ve ne istediğini bilen bir kişi daha yolun başındayken belli bir birikime sahip olabilir, hayatının geri kalanını konfor içinde geçirebilir.

Erken Çalışmak Size Tecrübe Kazandırır

İşlerini rayına oturttunuz ya da oturtamadınız, deneniz yanıldınız, düşüp kalktınız; ama bunun yanında kimsenin sahip olamadığı bir şeye sahip oldunuz: Tecrübe! İş hayatında en büyük tartışma konusu haline gelen tecrübe, sizi birçok üniversitelinin önüne geçirebilir ve aranan insan konumuna eriştirir. Bir önceki yazımızda “Diploma Mı Tecrübe Mi?” konusuna değinmiş ve eğitimle birleşmiş tecrübenin başarı getireceği kararında uzlaşmıştık. Erken iş yaşamına atılmanız iş hayatınızda iş beklemediğiniz bir noktaya ulaşmanızı sağlarken, geldiğiniz noktaya siz bile inanamazsınız.

Ruh Eşinizle Hayatınızı Birleştirmek

Toplumuzda birçok kişi eğitim ve kariyer hayatını yoluna koymadan evliliğe yanaşmıyor. Bitmek bilmeyen sınavlar ve iş toplantıları arasında 30 yaşını geçmiş ve aile kuramamaktan yakınan binlerce kişinin varlığı, erken yaşta iş hayatına atılmanın önemini bir kez daha gösteriyor. Eğitiminizi tamamlayıp, kariyerinizde ulaşmak istediğiniz hedefe vardıktan sonra, geriye hayatınızı sevdiğiniz insan ile birleştirerek mutluluğunuzu taçlandırmak kalıyor.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar