Ana SayfaMakalelerİş Hayatı

İş Hayatı

Yapı malzemesi alanında önder firmalardan olan Altın-İş Grup, yeni projesi GoldHouse ile kendini daha güçlü kılıyor.

Personel alımlarına çok fazla önem veren Şirket ve Yönetim Kurulu ekibi, eleman alırken güven kokusunu hissetmek gerekir vurgusunu yapıyor.

Başarı iyi ve kaliteli bir iş hayatından geçer. Bu yüzdendir ki doğru adımlar sadece karalıkla verilir.İş Dünyası, iş bulma ve kariyer basamaklarını birer birer çıkma açısından zorlu fakat bir o kadar keyifli bir yoldur.

Mehmet GÜNEŞ Kimdir?

17.06.1965 Çankırı ilinin Orta ilçesinin Bügdüz köyündenim. Evli ve dört çocuk babasıyım. Mütevazı, çalışkan iradeli, azimli ve pes etmeyen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde çalışan, milli ve manevi duygularına bağlı, ülkesini seven Çankırı sevdalısı bir kişiyim.

Mehmet GÜNEŞ’İN Hayat felsefesi ?

Mevlana Celalettin Rumi’nin ‘’ YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL ‘’ Felsefesini benimseyen ve bu doğrultuda ilerleyen biriyimdir.

Mehmet GÜNEŞ’İN Hayata ilk adımı ?

Annem beni Çankırı’dan İstanbul’a veresiye gönderdi. Rahmetli Hakkı KOÇAK vardı zamanın tanınmış otobüsçülerindendi. Otobüs parasını daha sonra ödedik.

Ya Sonrası ?

Sonrası; gurbette yaşayan bir Çankırılı olarak röportajın başında da söylediğim üzere bir Çankırı sevdalısıyım. Ben 7 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya geldim. İlköğretimimi Çankırı’ da tamamladım. Daha sonrasın da maddi imkânsızlıklar yüzünden zorluklar yaşadık. Dokuz yaşında İstanbul’da bir kuruyemiş dükkânında çırak olarak başladım. İlköğretimi bitirmek için memlekete döndüm, okulu bitirdim ve 11 yasında Çankırı’dan kesin çıkış yaptım. 17 yaşına kadar kuruyemişçilik ile uğraştım. 17 yaşımdan sonra bir ağaç torna atölyesinde çırak olarak başladım. 1985 yılında askere gittim ve 1986 yılında askerden dönüp iki seneye yakın ağaç torna atölyesinde işçilik yapmaya devam ettim. Daha sonrasın da ise küçük bir atölye kurdum. Ağaç oyma ve torna işleri ile ilgili çalışmaya başladık.

Peki, Mehmet GÜNEŞ ve Yönetim ekibinin stratejisi nedir?

Bu firmanın her şeyi biziz. Yaptığımız işin en iyisini yapmak. İş bulma ve işe alım süreci benim şirketim için çok önemlidir. İşe alım yaptığımız ve iş başvurularını değerlendirdiğimiz siteler bizim için gayet önemlidir. Güvenilir bir personeli ancak güvenilir ve kullanışlı bir iş bulma sitesinden bulabilirsiniz.

İlerlemek için ne gerekli idi ?

Peygamber Efendimizin izinden gitmek. Çalışan, yalan konuşmayan, tedbirli adım atan bir kişi olmak. Ben bunun için çalışıyorum. Ne kadar çok başarılı olur isek olalım, ne kadar çok ilerlersek ilerleyelim kendimi hiçbir zaman büyük görmeyen, var gücü ile çalışan bir kişiliğim var ve bu saydıklarımı benimsemiş bir yönetim ekibim.

İş hayatınızdaki başarılı adımlar ?

1990 yılında ( İlk adı Sultan Çiftliği ) Sultan Gazi’de ilk hırdavat dükkânımızı açtık. 1999 yılında ikitelli keresteciler sitesin de şu anda bulunan yerimizi açtık. 2004 yılında Çankırı Ahşap Entegre TİC. LTD. ŞTİ. Adın da bir firma kurarak Çankırı’da üretime adım atmak için bir yatırıma karar verdik. 2010 yılında Çankırı Ahşap Entegre yatırımını bitirdik. 2006 yılında Çorluya bir şube açtık. Ve 2006 yılında IMG Dış Ticaret Firmamızı kurarak ihracatta Dış Ticarete ilk adımımızı attık. Şuan da yaklaşık olarak 30 ülkeye ihracat yapmaktayız. Tekrar 2006 yılında Bulgaristan’ın Plovdiv şehrine bir şube açtık ve 2009 yılında orada ki mağazamızı ortağımıza devrettik.

Türkî Cumhuriyetler başta olmak üzere başarılı projelere imza atmaktayız.

Büyüme politikanız nedir ?

YÜZDE YÜZ…

Mesleğiniz ve sektörünüz hakkında bilgi verirmisiniz?

Sektörümüz mobilya yapı sektörü. Altın-İş Grup olarak mobilya sektöründe yer almaktayız.‘’DÜNYA MARKALARINI UCUZA ALMANIN YOLU ALTIN IŞ TEN GEÇER’’ Sloganı ile Altın-İş Grup da, ‘’HAYALLERİNİZDE Kİ EVİ BİZİMLE OLUSTURUN’’ Sloganı ile de GOLDHOUSE mağazamızda çok ciddi bir çeşit portföy ile hanımlara yönelik çeşitlerimizi artırdık. GOLDHOUSE projesi ile ciddi imkânlar sunuyoruz. Başarılı ve önü açık bir proje.

Firmanızın TEK HEDEFİ ?

Memleketine hizmet…

Meslek dalınız, başarılarınız. Tek hedefiniz dünya markası olmak diyebilir miyiz?

Evet kesinlikle. Bu adım için yola çıktık. Evrensel bir isim olması, dünyanın neresine giderseniz gidin GOLDHOUSE tanınsın ve ismi kolay telaffuz edilsin düşüncesi ile projemizi faaliyete geçirdik.

Son olarak GOLDHAUSE projesi adı altında nihai tüketiciye yönelik çok ciddi bir yapı marketi projesine imza attık. Keresteciler sitesi girişinde bir binamız mevcuttur.

GOLDHOUSE Projesinin hedefi nedir ?

Nüfusu bir milyonu aşan her yerde bir mağaza açmak. Franchising yolu ile yatırım yapmak, para kazanmak isteyenlere bu modeli, bu projeyi vererek insanlara yol gösterip para kazandırmak.

Personel alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir ?

Güven kokusunu hissetmek gerek. Bireyin düzgün bir cv doldurması bizler için çok önemlidir. Sonuçta burada el ele verip bir çalışma yapacağız. Ayrıca cv ( özgeçmiş ) doldurduğu sitede bizler için çok önemlidir. Bu konu da işe alım yapacağımız siteler biz işverenlere önce güven vermesi gerekir.

Eminim geleceğin İş Dünya’sına katkısı olacağına inandığım proje isbul.net de bunlardan bir tanesi olacaktır…

Mehmet Güneş kendini İş Dünya’sında nerede görmek istiyor ?

Bu sorunuzu şu şekilde cevaplamak etmek isterim. Peygamber Efendimiz ‘’Sizin en hayırlınız insanlara en çok faydalı olanınızdır’’ der. Ve ben burada çalışan bütün arkadaşlarıma şunu söylüyorum ‘’Burası, ben de dâhil hepimizin ekmek kapısı ve biz buradan ekmek yiyoruz’’ . Bu bağlamda insanlara faydalı olunan her yerde kendimi görmek istiyorum.

Hayatta önemli olan 3 nokta ?

Sorunuzu cevaplamadan önce şunu ifade etmek isterim. Ben kendimi her zaman Yıldırım Bayazıd’ın torunu olarak görüyorum. Bunun nedeni ise Yıldırım Bayazıd Han Hz. Timur ile otağını Orta ilçesin de kurmuş ve orada Osman Dede adında büyük bir âlim bırakmış. Bende ona hürmeten Yıldırım Bayazıd’ı çok sevdiğimden Bursa’ya kabrini ziyaret etmeye gittim. Bursa belediyesinde ki arkadaşlarım ile irtibata geçerek ve gerekli izinleri çıkararak kendi adıma Yıldırım Bayazıd türbesini onarmak istiyorum. Bunun için gerekli çalışmalara en kısa zamanda başlayacağım. Bu yüzdendir ki önemli olan ilk nokta maneviyattır. Benim hayatımda ki yolumu çizmeme en büyük sebep. İkincisi ise saygıdır. Yaradan’a, Peygamber Efendimize, önemi büyük bütün zatlara. Ve Onun içindir ki Peygamber Efendimize ve Fatih Sultan Mehmet Han Hz. karsı olan sevgimden dolayı oğlumun adını Muhammed Fatih koydum. Üçüncüsü ise iyi bir insan olarak yaşamak ve iyi bir insan olarak son nefesimi vermek istiyorum.

Kariyer yapmak isteyen gençler sizde örnek aldığınız kişiyi belirleyin. İş Dünyası zorlu bir yoldur. Yeter ki ileriyi görebilin.

Altın-iş Entegre Projesinin Yapılanması ?

Ahşap Entegreyi oluşturup kapalı alana daha geniş yatırım yapmak ve bunun dışında birçok çeşitli projeler ve hedeflerimiz mevcut. İlk defa mutfak mebra kapakları ile başlıyoruz daha sonra kapı mutfak mobilya ve ahşap yan ürünleri ile çeşitliliği ve malzemeleri çoğaltarak büyümeyi hedefliyoruz.

Bilindiği üzere ‘’ısbul.net’’ projesi mevcut. Bu proje hakkında ki düşünceleriniz?

Yerinde ve desteklenmesi gereken bir proje. Bizler iş veren olarak güvenilir siteler aracılığı ile ivedi ve güvenli bir biçimde personel ihtiyacımızı görmek isteriz.

Bu güzel söyleşiyi sonlandırır iken İş Dünya’sına ve İsbul.net kulanıcılarına seslenmenizi istesek ?

Çok çalışmak gerek hem de çok. Problem ve dertlere teslim olmamalı, mücadeleci bir ruhumuz olmalı.

isbul.net yerinde ve gerekli bir proje. Umarım işveren ve iş arayan bireyler ve kurumlar daha kullanışlı İş Dünyasına ait bir siteye kavuşur. Tüm dostlarıma saygılarımı sunuyor teşekkür ediyorum…

Röportaj : Özlem Ilgaz ÖZDEMİROĞLU

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar