Ana SayfaMakalelerİş Hayatı Ve Sağlık

İş Hayatı Ve Sağlık

Sağlıklı bir yaşam, iş hayatında başarı yakalamak ve süreklilik sağlamak için olmazsa olmaz etkenlerin ilk sırasında yer alır.

Sağlıklı bir yaşamı yakalamak için öncelikle iş yaşamı dışında hiper aktif bir anlayışa sahip olmak gerekli. Özellikle oturarak iş yapanlar için çalışma saatleri sona erdikten sonra sosyal yaşamda hareketli olmak, düzenli spor yapmak, sağlıklı beslenmek, manevi açıdan pozitifliği yakalamak adına arkadaşlarla beraber olmak sağlıklı bir yaşamın anahtarlarıdır.

Sürekli bilgisayar başında oturarak çalışanlar, çalışma saatleri içinde belirli aralıklarla bilgisayar başından kalkmalı gözlerini dinlendirmeli ayrıca biraz hareket etmelidir. Bilgisayar karşısında sürekli oturmak özellikle yanlış oturma durumlarında kamburluğa, omur eğriliğine, boyun fıtığına sebep olmaktadır. Doğru oturuş şekli; Sırtın dik,ekranın göz hizasında ve gözden önerilen belirli bir mesafede uzak olduğu oturma şeklidir.

Çalışma hayatının sağlıklı olarak iş yapmaya ve çalışmaya elverişli hale getirilmesinden kanunlar kapsamında işletmeler ve işletmelerin ilgili iş güvenliği departmanları sorumludur.

İşletme içinde ve çevresinde istenmeyen kazalardan asgari derecede etkilenmek için iş yeri tarafından belirlenmiş olan çalışma koşullarına tamamen uymak çalışanların sorumluluğundadır. Bu kurallar hakkında tüm çalışanları eğitmek, gerekirse düzenli eğitimlerle personele bilgi vermek ise işletmenin yükümlülükleri arasında yer alır.

İş sağlığı ve iş güvenliği uygulamaları ile bir tarafta çalışanların sağlıkları güvence altına alınıp korunmuş olur, diğer tarafta olası olumsuz sonuçlar önceden değerlendirildiği ve planlandığı için ortaya çıkabilecek kötü durumlarda daha hızlı müdahale edilerek hızlı tedavi ve olanaklar sağlanmış olur.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar