Ana SayfaUncategorizedİş Görüşmesinde Ne Giymeli?

İş Görüşmesinde Ne Giymeli?

İş arayışındaysanız, her an iş görüşmesine çağrılma olasılığınız bulunmaktadır. Böyle bir duruma önceden hazırlık yapmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. Herkesin dolabında iş kıyafetlerinin yer almaması normal bir durumdur ama mutlaka temiz ve size iyi hissettiren bir kıyafetiniz vardır. En azından iş görüşmelerinizi hızlandırdığınız zaman sürecinde aklınızda bir kıyafet kombini bulundurmalı, görüşmeye çağrıldığınız anda ne giyeceğinizi stres unsuru haline getirmemelisiniz.

Erkek adaylar için bir gömlek, kumaş pantolon ve düzgün bir ayakkabı zihinde canlanırken, bayanlar için kumaş etek ve pantolon üzerine giyilecek uygun bir gömlek seçenekler arasında yerini alabilir. Fakat dikkat etmeniz gereken, sadece mecbur olduğunuz için o şekilde giyinmek değil, içinde kendinizi iyi hissetmenizdir.

Abartıdan uzak durun

İş görüşmesinde yapılan en büyük hatalardan birisi, abartılı kıyafet seçimidir. Aday, dikkat çekmek adına abartı renkler kullanabilmekte, gereğinden fazla makyaj yapmakta ve aşırı parfüm kullanmaktaysa bu gerçekten küçümsenmeyecek bir hatadır ve görüşme açısından olumsuz bir intiba bırakır.

Temiz giyinmeye dikkat edin

Kıyafetlerinizin temiz ve özenli olması görüşmeci açısından dikkat çeken bir unsurdur. Mutlaka özenli olmalı ve temiz olan giysileri tercih etmelisiniz. Görüşmeye giderken giydiğiniz ayakkabınızın da yeni ya da boyanmış bir şekilde temiz gözükmesine dikkat edin.

Giydikleriniz bir mülakat için kesin belirleyici olmasa dahi, görüşmeci gözünde değerlendirilmeye alınan özellikler arasında yer almaktadır. Unutmayın…

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar