Ana SayfaUncategorizedİş Görüşmesinde Fark Yaratın

İş Görüşmesinde Fark Yaratın

Mülakatlar artık günümüzde farklı bir hal almış olsa dahi, değişmeyen tek şey, yüz yüze görüşme yapılması koşulu. Şirket sizi işe almadan önce CV’nizden ne kadar etkilenmiş olursa olsun, mülakat sürecinde yüz yüze görüşerek iletişim becerinizi ve kişisel özelliklerinizi görmek istiyor. Bu nedenle, iş görüşmesi sırasında yapacağınız ufacık bir hata, sizinle aynı koşullarda yer alan ve ikinizden birisinin işe girmesi muhtemel olan durumlarda işi kaybetmenize neden olabilir.

 

 

 

İyi Hazırlanın

Görüşme öncesi mutlaka görüşmeyi gerçekleştireceğiniz şirket hakkında detaylı bilgi edinin. İlk araştırmayı gerçekleştirmeden görüşmeye girmeyin. Bu araştırma esnasında mutlaka işe alınmak üzere gittiğiniz pozisyon için ne gibi gerekliliklere ihtiyaç olduğunu, şirketin bulunduğu sektör içerisindeki yerini tespit edin. Bu bilgiler dahilinde bir görüşme gerçekleştirerek, daha iyi bir izlenim bırakabilirsiniz.

 

 

 

Kendinizden Emin Olun

İleriye yönelik hedefleriniz konusunda kendinizden tam anlamıyla emin olmalısınız. Çünkü siz kendinize ne kadar inanırsanız, karşı tarafa da o derecede yansıtabilirsiniz. Bu durumda işi neden istediğinizi ve iş için uygun özelliklerinizi dile getirerek, kendinizden emin bir tavır takınmanız ikna edici olabilir.

 

 

 

Soru Sorun

İş tanımı, işin yürütülmesi ve çalışma koşulları hakkında soru sormanız daha ilgili olduğunuzu gösterecektir. Ancak burada önemli olan soru sorma işini abartmamak, dinlemeyi bilmektir. Dinleyerek daha fazla bilgi edinebilir, görüşmecinin gerçekten işe almak istediği aday hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

 

 

 

Beden Dilinizi Doğru Kullanın

Görüşme esnasında sergilediğiniz duruşunuz, göz teması kurmanız, jest ve mimikleriniz, konuşmanızın anlaşılır olması gibi özellikler, beden dilinizi yansıtmakla birlikte, karşı tarafa oldukça önemli ipuçları verecektir. Hele ki karşınızdakinin insan kaynakları uzmanı olduğunu düşünürseniz, vereceğiniz beden dili mesajlarını daha iyi kodlamanız gerekir.

 

 

 

Unutmayın!

Bir iş görüşmesine gittiğinizde vereceğiniz ilk izlenim, kıyafetlerinizle orantılıdır. Profesyonel olduğunu hissettirebilmek için, bu konuya mutlaka özen gösterin ve mülakata uygun giyinin. Görüşmeye gittiğinizde sizi bekleme salonuna almaları halinde, orada bulunan asistan, sekreter gibi görevli diğer kişilerle olumlu bir iletişim kurun ve itici görünmekten kesinlikle kaçının.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar