Ana SayfaMakalelerİş Görüşmelerinde En Fazla Sorulan Sorular – 3

İş Görüşmelerinde En Fazla Sorulan Sorular – 3

Bir Başarısızlığınızı Anlatın

Gerekli koşulların sağlanmasının ardından iş ilanları incelenir ve iş başvurusunda bulunma aşaması tamamlanmıştır. İş arama sürecinin stresinin yanı sıra bir de geri dönüşlerin başlamasıyla birlikte çalışan adayı daha da stresli bir hal almaya başlar. Mülakata girmeden önce yaşanan endişenin yanı sıra, ne gibi soruların sorulacağı ise tam bir merak unsuru olarak gündeme gelir. İşte bu durumda sorulara hazırlıklı olmak ve verilebilecek cevaplar hakkında az da olsa bir fikir sahibi olmak, çalışan adayına avantaj sağlayacağı gibi buna ek olarak stres baskısının azalmasına da olanak tanıyabilir.

Tüm bu sürecin zihinde canlanması ve az çok adımların tanımlanmasının ardından çalışan adayı tüm heyecanıyla mülakata hazırdır. Stresini bastırmaya, soruları dikkatle olması gerektiği gibi yanıtlamaya çalışır. Ancak, klasik bir mülakat sorusu olan ‘bir başarısızlığını anlatın ’sorusuyla karşılaşıldığında afallamamak, sorunun altından düzgün bir şekilde kalkmak için ne yapmak gerekir?

 

 

 

Başarısızlığınızı kabul edin

Bu soruyu duymak sizi kesinlikle şaşırtmasın çünkü bu görüşmecilerin karşısındaki kişinin özelliklerini tespit edebilmek adına sordukları klasik mülakat soruları arasında yer almaktadır. Sorunun sorulmasındaki asıl amaç başarısızlıklarınızla yüzleşebilip yüzleşemediğinizdir. Bu yüzleşmenin ardından ne gibi dersler çıkardığınız ve bununla birlikte bir daha bu hatayı tekrarlamamak adına ne gibi adımlar attığınız ise görüşmecinin almak istedikleri sonuçlar arasındadır.

Öncelikle unutmamanız gereken, size bunu soran görüşmecinin duymak istediği ilk şey, başarısızlığınızı kabul etmiş olmanız ve bunu anlatmaktan kaçınmamanızdır. Doğru bir şekilde başarısızlığınızı aktarın. Ama bu durumu anlatırken önemli olan başarısızlığınızdan ne ders aldığınızı ve bir daha tekrarlamamak adına nasıl bir çaba harcadığınızı ifade etmenizdir. Abartılı ifadelerden kaçınmak ve gereksiz detaylardan bahsetmemek sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.

Bu soruyu yanıtlarken herkesin hata yapabileceğini aklınızda tutun ve önemli olanın hatadan çıkarılan ders olduğunu bilin. Bu konuda harcadığınız çaba ve kendinize kattıklarınız, tekrar hata yapmanızı azaltacaktır. Bunun bilincinde olup eksiklerin tamamlanması ve bu doğrultuda hareket edilmesi ise size fayda sağlayacaktır.

 

 

 

Doğruyu söylemekten kaçınmayın

Soruya karşılık verirken samimi, güvenilir ve doğru bir hikaye anlatmanız, görüşmeci açısından olumlu bir görüş oluşturacaktır. Sizde bu durumda soruya doğru stratejiyle cevap vermiş, işi alma oranınızı arttırmış olacaksınız. Sadece kendinizi doğru bir şekilde aktarmalı, düzgün cümleler kurarak kendinizi iyi ifade etmelisiniz. Yanlış anlaşılmalara mahal vermeyecek bir açıklama yapmalı, ders alarak bu eksiğinizi artık kapattığınızı, hatalarınızdan yola çıkarak doğru adımlar attığınızı karşı tarafa hissettirmelisiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar