Ana SayfaMakalelerİş Deneyimleri

İş Deneyimleri

Farklı İş Deneyimleri
İş deneyimleri, hayatınızı yalnızca kariyer açısından etkilemez. Düşünce yapınız, hayal gücünüz ve meslek seçiminiz, yaşadığınız iş deneyimleri ile şekillenir. Kariyer planı yaptığınız meslek dışında iş tecrübeleri elde etmek, size birçok yönden avantajlar sağlayacaktır. Uzmanlar, iş deneyiminizi özellikle genç yaşlarda, tek bir alanda sınırlı tutmamanızı öneriyor. Farklı meslek dallarında edindiğiniz kısa süreli iş tecrübeleri, iş hayatını tanımanıza ve farklı çalışma ortamlarına uyum gösterebilmenizi sağlar. İşte farklı alanlarda iş deneyimleri elde etmenin avantajları:
1.Bakış Açınız Genişlesin
Farklı alanlarda bilgi sahibi olmak büyük bir avantajdır. Bu sizin çok yönlü bir çalışan olmanıza olanak verir. İş başvuruları değerlendirirken, işverenlerin bu konuya çok fazla önem verdiklerini düşünürsek, yapmak istediğiniz meslek dalı için de size katkı sağlayacaktır. Şirketler; reklam kampanyaları, yeni departmanlar oluşturma gibi yenilikler yapacakları zaman genellikle tüm elemanların görüşüne başvurur. Birçok alanda iş tecrübesi olan bir eleman bu konuda daha iyi fikirler sunacak potansiyele sahiptir. Elemanlar genellikle böyle durumlarda terfi alır. Bu nedenle ufkunuzu farklı iş alanlarıyla geliştirmek meslek hayatınıza önemli katkılar yapacaktır. Ayrıca farklı meslek dallarında çalışan insanlarla tanışmak ve onların çalışma şekillerini görmek de sizin için önemli bir kazanım olacaktır.
2.Kendinizi Keşfedin
Birkaç iş kolunda tecrübe sahibi olmak, öz güveninizi arttıracaktır. Farklı meslek dallarında çalışmak, kariyer planlaması yaptığınız meslek için de belirleyici olacaktır. Küçük iş tecrübeleri, karşınıza büyük fırsatlar çıkarabilir. Ayrıca mesleğiniz dışındaki işleri de belirli bir süre yapmak, daha önce fark etmediğiniz yeteneklerinizin açığa çıkmasını sağlayabilir.
3.Özgüveniniz Artsın
Kariyer planlaması yaptığınız meslek dalı dışındaki iş alanlarında çalışmak, size farklı tecrübeler kazandıracaktır. İş deneyiminizin artması, öz güveninizi de artıracaktır. Tek bir alanla kısıtlı kalmamak, farklı çevrelerden insanlarla aynı ortamda çalışmak kendinize duyduğunuz güvenin artmasını sağlayacaktır. Bunun dışında işsiz kalma korkunuz da azalacaktır. İşinizden ayrıldığınızda tek bir meslek dalına bağlı kalmak zorunda olmayacağınız için, iş bulmanız kolaylaşacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar