Ana SayfaMakalelerİş Bulma Sürecini Hızlandırma

İş Bulma Sürecini Hızlandırma

İş arama sürecinin yoğun geçen ve insanı yoran temposu, zaman geçtikçe istenen sektörde ve pozisyonda bir iş bulunamamasıyla birlikte kişide yavaş yavaş umutsuzluğun hakim olmasına neden olur. İş arama sürecinde internetin en işlevsel kaynak olduğu bugün herkes tarafından biliniyor olmasına karşın bilinmeyen, bu sınırsız erişim imkanı sunan kaynaktan hedefler doğrultusunda yararlanmak için doğru kanalların belirlenmesinin ne derece önemli olduğudur. İşsizlik sadece ulusal boyutta bir sorun olmamakla birlikte modern dünyada en önemli küresel sorunlardan biri haline gelmiş durumda ve bu süreç içinde çalışanların hayalindeki işe girmek için doğru kanalları kullanması “bir zorunluluk” olmakta…

İnternet üzerinden efektif bir şekilde iş aramak için öncelikle bu konuda yaratıcı ve işlevsel çözümler sunan bir organizasyonun tercih edilmesi gerekir. Çoğu zaman çalışanlar hayalindeki işe kavuşmak için kariyer sitesi tercih ederken, sitenin insan kaynakları konusunda ne derece uzman olduğundan bahsettiğiyle ilgili yazı ve ilanlara denk gelir. Oysa iş arama sürecinde tercih edilecek kanalın sadece insan kaynakları ve kariyer yönetimi konusunda değil, internet kaynaklarının yoğun ve etkili bir şekilde kullanımı söz konusu olduğundan bilişim teknolojileri konusunda da uzman olması gerekir. Bu da kariyer sitesi seçiminde tüm iş arayanların bünyesinde internet teknolojilerini gerçek manada çalışan için avantaj sağlayacak şekilde kullanabilen uzmanlar olan platformları seçmesini gerektirir.

Hedefe Yönelik Çözümler

Sürekli gelişen internet teknolojileri kullanıcılara daha da fazla kaynaktan yararlanma imkanı sunmasına karşın bu denli geniş bir alanda bireysel çalışmalarla iş bulma sürecinin hızlandırılmasını sağlayacak çalışmalar yapmak, bilgi ve deneyim sahibi olmayanlar için çok zor ve hatta çoğu zaman imkansız olmaktadır. Bu sebeple tercih edilen kariyer sitesinin çalışan için tüm bu işleri yapması ve sonuç olarak da çalışanın hedefine ulaşmasını sağlayacak bir hizmet üretmesi gerekir. Bu da ilan siteleri ile insan kaynakları platformları arasındaki farkın ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. İnternet üzerinden “ilan taramak” ile insan kaynakları konusunda profesyonel destek almak, gündüzle gece kadar farklı iki kavramlardır. İş bulma sürecinin hızlanmasını isteyen çalışanların her gün karman çorman onlarca iş ilanı yayınlayan sitelere değil, gerçek manada bireysel ihtiyaçlara çözüm sunabilecek ve çalışanın niteliklerine uygun çözümler sunan bir kariyer sitesine güvenmesi gerekir. Çalışanın hedeflerine yönelik çözümler üretilmesi halinde sunulan iş fırsatlarının tanımı kişi için daha uygun olacağından, iş bulma sürecinin de rasyonel bir şekilde hızlanması mümkün olacaktır.

Hedefin Doğru Belirlenmesi

İş bulma sürecinde kararlılık, kararlılık için motivasyon, motivasyon içinse doğru hedefin belirlenmesi gerekir. Amaç olmaması halinde motivasyon için bir kaynak da olmayacak, sonuç olarak da iş arama sürecinin istendiği gibi sonuçlanması mümkün olmayacaktır. Bu aşamada çalışanın hedeflerini “zamandan bağımsız olarak” belirlemesi ve bu doğrultu da istediği pozisyonu ilgilendiren iş fırsatlarını görmezden gelmemesi gerekir. Hedefe ulaşılmasını sağlayacak dönemsel iş fırsatları dahi uzun vadede çalışan için tahmin edilenden de büyük bir yarar sağlayabilir. Zira kısa süreliğine temsilci, danışman ve hatta stajyer olarak girilen bir iş dahi gelecekte firmanın adının kullanılarak kişinin yapacağı iş görüşmesine ciddi bir avantaj sağlayabilir. Adımların hızlı atılmasından ziyade “sağlam atılması”, er ya da geç kişiye her zaman arzu ettiği hedefe yaklaşma imkanı sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar