Ana SayfaMakalelerİş Arama Ve İş Bulma Süreçlerinde Püf Noktalar

İş Arama Ve İş Bulma Süreçlerinde Püf Noktalar

Yeni Bir İş Bulmak Ne Kadar Zor

Büyük bir hevesle okuldan mezun olunur, kimisi liseden sonra hemen çalışma hayatına atılır, kimisi üniversiteyi bitirir ancak herkes ortak paydada buluşur, hedef işe girmektir. Herkes kendi kişisel gelişimine, mezuniyet durumuna, iş tecrübesine istinaden iş arayışı içerisindedir. Bu aşama kişiler açısından oldukça gergin geçebilmekle birlikte, bazı kişilerin doğru iletişim yollarını kullanmasıyla oldukça kısa da sürebilmektedir.

İşe önce CV oluşturma aşamasıyla başlanır. Sonrasında iş bulmak amacıyla, iş bulma siteleri taranır. Sıra eleman ilanlarını incelemeye gelmiştir. Bu aşamada önemli olan öncelikle CV’de güvendiğiniz niteliklerinizi doğru şekilde ifade etmek, CV’ de bulunan tüm bilgileri doğru şekilde yazıya dökmektir. Unutmamalısınız ki mülakattan önce işveren sizi ilk olarak CV’niz üzerinden tanıyacaktır. Dolayısıyla kullanacağınız CV sizin işveren açısından ulaşılacak vitrininizdir.

 

 

 

Size Uygun Olmayan İş İlanları İçin Başvuru Yapmayın

Doğru bir CV’nin oluşturulmasının ardından, sıra ilanları incelemeye gelmiştir. Bu bölümde iş arayanlar kendi vasıflarından daha üstün pozisyonlara başvurarak hayal kırıklığına uğramaktadır. Doğru olan kendi vasıflarınıza uygun, gerçekten sizi anlattığını düşündüğünüz ve yapmayı isteyeceğiniz bir iş ilanı bulup, başvuru yapmanızdır. Böylece firma vasıflarınızı görecek, uygun olduğunuzu düşündüğü takdirde sizi görüşmeye çağıracaktır. Sizde doğru şekilde hareket ettiğiniz için, belki de kısa bir süre içinde iş edinmiş olacaksınız. Eğer ki kendi vasıflarınızdan üstün pozisyonlara iş başvurusu yaparsanız, işverenlerin sizi araması mümkün olmayabilir, olsa da işe girme imkânınız düşük olacaktır. Bu nedenle bol sayıda ilanı incelemeli, doğru iş ilanlarına başvuruda bulunmalı ve yılmadan size uygun olan işi aramalısınız.

 

 

 

Mülakat İçin Hazırlıklı Olun

Doğru başvuruları tespit edip, başvuruları tamamladınız, artık sıra geri dönüşleri beklemekte. Bu dönemde sabah erken kalkarak güne başlamalısınız. İş saatleri içinde her an sizi görüşmeye çağırabileceklerini bilerek hareket etmeli, gün içinde görüşmeye çağırılmanız halinde giyeceklerinizi de zihninizde canlandırmalısınız. Unutmayın ki, sabah sizi iş görüşmesi için arayanların uykulu sesinizi duyması, görüşme açısından çok da hoş olmayacaktır.

 

 

 

İş Başvurularından Geri Dönüş Alamazsanız

Yılmamalısınız. İş ilanlarına başvurdunuz fakat istediğiniz geri dönüşleri alamıyorsunuz. Bu aşamada, her gün iş ilanlarını takip etmeye devam etmelisiniz. Belki yeni eklenen ilanlar içerisinde tam da sizin aradığınız iş yer alıyordur. Sürekli ilanları taramaya devam etmeli, istediğinizi bulana dek yılmamalısınız. Arama yapma şeklinizi, CV’nizi ve iş arama yolunuzu da bu dönemde tekrar gözden geçirmeli, bir yanlışlık var mı diye teyit etmeli, bir yanlışlık varsa düzelterek iş başvuruları yapmaya devam etmelisiniz.

İş arama sürecine başlarken, bu sürecin zorlu geçebileceğini bilmelisiniz. Ancak, kendinizi fazlasıyla strese sokmaktan kaçınmalı, panik olmadan ve kendinize fazla yüklenmeden beklemeli, iş bulana dek takibi bırakmamalısınız.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar