Ana SayfaMakalelerİş Arama ve iş bulma süresi

İş Arama ve iş bulma süresi

İş arama sürecine hazır mısınız?

İş arama bazıları için kısa bazıları için ise çok uzun bir süreçtir. Ancak ne kadar sürerse sürsün gerçek olan şudur ki
iş arama zahmetli ve sıkıntılı bir süreçtir. Bu süreçte geçen zamanı kendiniz için bir avantaja dönüştürebilmek istiyorsanız yapmanız gereken bir plan belirlemek ve bu plana uygun hareket etmektir. Aşağıda bu planı yapabilmeniz ve uygulayabilmeniz için size yardımı dokunacak bazı ipuçları paylaşıyoruz.

İlk olarak kısa vadeli çözümlere kanmayın ! İş hayatı için beklentilerinizi, kendi niteliklerinizi ve özelliklerinizi tespit edin. İş ilanı değerlendirirken size ve kariyer hedefinize uygunluğundan emin olun. Sırf
iş bulma sürecinizi kısaltmak adına karşınıza çıkan, sizi sadece kısa vadede tatmin edebilecek işlere aldanmayın. Böyle bir tercihte bulunursanız bir süre sonra kendinizi yeniden
iş arama sürecinde bulacağınızı en başından görün.

İkinci olarak kendinizle barışık olun ! Evet işsizsiniz, belki uzun süredir iş bulamadınız hatta belki son işyerinizden isteğiniz dışında ayrılmak zorunda kaldınız ve şu an
iş arama süreci geçiriyorsunuz, her ne olursa olsun yaşadığınız negatif olaylar yüzünden kendinize ve hayata küsmeyin. Özel ve sosyal hayatınıza zaman ayırın. Kendinize üzülmek, kızmak ya da nefret etmek sizde sadece zaman ve özgüven kaybına neden olacaktır.

Motivasyonunuzu yüksek tutun ! Herkes gibi ve hayatta karşınıza çıkabilecek her olumsuz olayda olduğu gibi
iş arama gibi meşakkatli bir süreçte de umudunuzu yitirebilir, motivasyonunuzun düştüğünü hissedebilirsiniz. Ama bunun olmasına asla izin vermeyin. Motivasyonunuz ve kendine güvenen, olumlu tavırlarınız
iş arama sürecinde ve bir iş görüşmesinde sizi başarıya götürebilecek en önemli faktörlerden biridir. Motivasyonunuzu yüksek tutmak için gerekirse çevrenizdekilerden ve size inancı tam olan insanlardan destek almaktan çekinmeyin. Yakınlarınızla iletişim halinde kalın ve güzel paylaşımlarda bulunmaya özen gösterin.

Hazırlık yapın! Sürprizler genellikle güzeldir evet ama yine de yaşamın her anında, her durum için hazırlıklı olmak hayatın sizi yıpratmasını engellemeniz için en gerekli ve basit yöntemdir.
İş bulma sürecinde de hazırlıklı olmanız sizin çok daha çabuk hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu süreçte cv’nizi hedeflerinize uygun hazırlamanız, gideceğiniz mülakat için öncesinde hem olası sorulara vereceğiniz yanıtlar için, hem de özgüveninizi ve saygınlığınızı dış görünüşünüze de yansıtabilmek için hazırlık yapmanız sizin için faydalı olacak ve iş bulma şansınızı kat kat arttıracaktır.

Ve son olarak en önemli işiniziniş arama olduğunu unutmayın !
İş arama sürecine girmeden önce belki yorucu bir işte çalışıyordunuz ya da zorlu bir eğitim sürecinden geçtiniz, yorgunusunuz ama yine de bu süreci sadece dinlenme ya da eğlenme vakti olarak görmeye hakkınız yok. Yapmanız gereken en önemli şeyin iş bulma olduğunu ve bunun için de emek ve vakit harcamanız gerektiğini unutmayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar