Ana SayfaMakalelerİnsan Kaynakları Departmanı Hangi Kriterlere Göre İşe Alım Yapıyor!

İnsan Kaynakları Departmanı Hangi Kriterlere Göre İşe Alım Yapıyor!

İnsan Kaynakları departmanları başvuru yapan adaylara sizce gereken önemi gösteriyor mu? Bu konuyu iş arayan ve iş başvurusu yapan hemen hemen her aday bu analizini yapmıştır. Ülkemizde insan kaynakları alanında başarılı çalışmalar sürdüren elbette saygın kişiler mevcut. Ancak bugün değinmek istediğimiz konu farklı. İnsan Kaynakları departmanını denetleyen bir üst kurum olmadığı sürece, iş başvurusu yapan adayların iş bulma imkanı neredeyse yok denecek kadar az. Bununla birlikte İş başvurusunda bulunan adayların işsiz zamanlarında umutlanıp cebindeki son kuruşu da yol masraflarına vermesi de cabası. İnsan kaynakları işe alım uzmanlarının işi artık bir nevi ilana başvuru yapan adaylar arasından nitelikli adayı belirlemektense işe alınacak aday belli olduğu için, diğer kurbanlar sadece belirtilen kotayı doldurmak için çağırılmaktadır.

Gelen adaylarda ise nitelik mevcut ancak arkasına bakmadan geri dönüyor. Ya da her zaman ki klişe “ Uygun bulunmanız durumunda, sizinle irtibat kuracağız” şeklinde.

İş Arayan Adayları Bıktıran Yaklaşımlar

İş arayan adayları bıktıran ve usandıran konular gelecek olursak, insan kaynakları ve işe alım uzmanlarının tavır ve tutumları neredeyse çileden çıkaracak gibi.

İş ilanları sitelerinde ilan içerik metinleri kim ya da kimler tarafından oluşturuluyor?

Bu konu çok önemli! İlan başlığında “Mühendis Aranıyor” şeklinde bir başlık, çalışma şeklinde tam zamanlı, yaş ve cinsiyet çoğu zaman es geçiliyor.

Aranan niteliklere gelince; alanında en az 5 yıl tecrübeli, Yabancı dil bilen, ehliyetli… yani nerdeyse 5 kişinin iş yükünü sırtlanacak nitelikte.

Aylık Maaş durumu mu? 1.500 TL

Yol yok, yemek yok, yan haklar hak getire…vs

İş arayan adayların birçoğundan her gün onlarca mail gelmektedir. Bu maillerin önemli bir bölümü de yukarıda değindiğimiz konulardan ibaret.

Bu Durum Nasıl Çözülecek!

Bu durumun düzelmesi adına insan kaynakları ve işe alım uzmanlarının üst bir birim tarafından rutin olarak denetlenmesi gerekmektedir. Aksi halde iş arayan adayların yolu daima tıkanacaktır. Nitelikli olmayan adayların, bilmedikleri mesleklerde uzman gibi görünüp gününü gün etmesi ve dirsek çürüten gerçekten verimli olacak adayların hüsranını ve acısını dindirmek adına tüm insan kaynakları ve işe alım uzmanlarının bu konuda sağduyulu olmasını bekliyoruz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar