Ana SayfaMakalelerİngilizce Bilmenin İş Hayatındaki Önemi

İngilizce Bilmenin İş Hayatındaki Önemi

Globalleşen dünyada İngilizce bilmenin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle kariyer hayatınızda ileri seviyede İngilizceye sahip olmak hem gelişiminiz hem de maddi beklentileriniz açısından son derece önemlidir. Yurt dışı odaklı çalışmak kendinizi geliştirmenizi sağlarken oldukça değerli fırsatları da ayağınıza getirebilir. Bu bağlamda İngilizce öğrenmek veya İngilizcenizi geliştirmek için yapacağınız kişisel yatırımlar uzun vadede fazlasıyla size geri dönecektir. Peki iş hayatında yükselmek için neden İngilizce bilmeliyiz veya İngilizcemizi geliştirmeliyiz, sizler için içeriğimizde detaylıca inceledik.

Terfi Almak İçin Önemli Bir Kaynak: İngilizce

Dünyanın ortak dili olan İngilizce, birçok meslekten çalışanı kendi alanında yapılmış araştırmaları değerlendirmek açısından önemli kılar. İngilizce seviyenizin yeterli olması halinde, uluslararası kaynaklardan yararlanarak kendinizi geliştirme imkanı yakalayabilirsiniz. Gelişiminizle birlikte meslek hayatınızda ileri seviyelere yükselerek diğer çalışanlardan daha fazla öne çıkıp uzun vadede terfi alabilirsiniz. Unutmayın ki rekabet düzeyiniz arttığında yaşam kaliteniz de aynı oranda artacaktır.

Kariyer Bağlantılarınızı Geliştirmek İçin Etkili Bir Araç!

Uluslararası etkinliklere katılım gösterebilmeniz size iş hayatınız için oldukça büyük avantajlar sunar. Dünyanın her yerinden araştırmacıların katıldığı konferans ve sempozyumlara katılarak meslek dalınızdaki farklı bakış açılarını yakalayabilir ve bunu kendiniz için bir avantaj haline getirebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra İngilizce bilmek sizi dünyanın her alanından meslektaşlarınızla buluşturur. Aynı meslek, farklı çalışma politikası anlayışı içerisinde yabancı meslektaşlarınızla alanınız hakkında sohbet edebilir, fikir alışverişi yaparak farklı tecrübeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha Yüksek Gelirle Yaşam Kaliteniz Artar

Yaptığınız iş başvurularında mutlaka fark etmişsinizdir ki aranan nitelikler kısmında ‘’iyi derecede İngilizce bilen’’ şartı mevcuttur. Bu bağlamda yapılan araştırmalara göre İngilizce bilmeyen insanlara kıyasla İngilizce bilen insanların iş bulabilme imkanı artarken genel piyasanın üstünde ücret teklifi yapılmaktadır. Bu da gelirinizi yükselterek yaşam kalitenizi önemli ölçüde artırır.

Kişisel Globalleşmenin En Önemli Anahtarı

Mevcut çalışma hayatınızı globale taşımak İngilizce bilmekle doğrudan bağlantılıdır. Uzaktan çalışmanın revaçta olduğu günümüzde sadece İngilizce seviyenizi yükselterek yurt dışında çalışma hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Yapılan araştırmaların göstergesi olarak işverenlerin %90’ı, yeterli İngilizce seviyesini gerekli bulur ve bu adayları önceliğe alır.

İngilizce Bilmek Hangi Meslekler İçin Önemlidir?

İngilizce bilmek sadece mesleki anlamda değil daha geniş bir açıdan da oldukça önemlidir. Dolayısıyla İngilizce bildiğinizde birçok anlamda avantaja sahip olursunuz. Peki İngilizce bilmenin avantajlarından en çok yararlanacağınız meslekler nelerdir, sizler için derledik.

·       Tıp

·       Turizm ve otelcilik

·       Havacılık

·       Hukuk

·       Mühendislik

·       Finans ve bankacılık

·       Akademisyenlik

·       Gazetecilik

·       Bilişim teknolojileri

İngilizce En Kolay Nasıl Öğrenilir?

Öncelikle İngilizceyi öğrenmek kolay bir şey değildir. Dolayısıyla bunun için gerekli vakti ayırmalı ve çaba göstermelisiniz. Fakat yine de İngilizce öğrenmenizi kolaylaştıracak bazı yöntemler söz konusudur. Bu yöntemleri uyguladığınızda gelişiminizin kısa sürdüğünü gözlemleyecek ve daha hevesli bir şekilde İngilizce öğrenmek için harekete geçeceksiniz.

Seviyenizi Belirleyin

Seviye belirlemek en baştaki temel adımınız olmalı. İngilizceyi ne düzeyde bildiğiniz temelinizi oluşturacağından vakit kaybetmemek adına mevcut seviyenizden ilerleyebilirsiniz. Seviyenize göre belirlenecek bir çalışma programıyla İngilizce öğrenme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Dinleme ve Okuma Egzersizleri Yapın

Dinleme ve okuma yapmanız İngilizcenizi geliştirmek için en iyi yollardandır. Tek bir yönteme odaklanmak yerine birden fazla yönteme odaklanmak en doğru yaklaşım olacaktır. Çeşitli videolu dinleme ve okuma egzersizleriyle öğrendiğiniz konuları pekiştirebilir ve daha çok akılda kalıcı olmalarını sağlayabilirsiniz.

Her Konudan Sonra Kendinizi Deneyin

İngilizceyi nerede öğreniyorsanız öğrenin tekrar çok önemlidir. Her konuyu işledikten sonra tekrar yapmanız, kendinizi denemeniz açısından son derece önemlidir. Böylelikle o konuyu ne kadar öğrendiğinizi test edebilir ve eksiklerinizi fark edip onları düzeltebilirsiniz.

Evde İngilizce Öğrenmenin Yolları Nelerdir?

Evde İngilizce öğrenmek çoğu insan için tercih haline gelen bir öğrenme biçimidir. Evde tam anlamıyla İngilizce öğrenilebilir mi sorusu tartışılır fakat gelişiminize önemli anlamda katkılar sağladığı da yadsınamaz. Peki evde nasıl İngilizce öğrenebiliriz?

Her şeyde olduğu gibi evde İngilizce öğrenmek için de plan yapmak çok önemlidir. Evde öğrenme biçiminde temel olarak her belirlemeyi kendiniz yapacağınız için gelişiminiz tamamen size bağlı. Kendi oluşturduğunuz planı uygulayarak işe başlayın.

Online İngilizce Kursları İşe Yarar Mı?

Son dönemde yaygınlaşmış olan online İngilizce kursları, birçok kişi tarafından fayda sağlayıp sağlamadığı tartışılan bir eğitim çeşididir. İki eğitim çeşidinin de birbirlerine oranla farklı avantajları vardır. Online eğitim, 7/24 istediğiniz her yerde İngilizce derslerine girebilmenizi sağlar. Her nerede olursanız olun ders saatlerini sizin belirlediğiniz programlarla kişisel zaman yönetiminize göre eğitim alabilirsiniz.

İngilizce Seviyenizi Nasıl Ölçebilirsiniz?

İngilizce seviyeleri A1, A2, B1, B2, C1, C2 olarak gruplandırılır.

·       A1 (Başlangıç)

·       A2 (Elementary İngilizce)

·       B1 (Orta seviye)

·       B2 (Orta üstü seviye)

·       C1 (İleri İngilizce)

·       C2 (İngilizce yeterliliği)

A1 Seviye İngilizce

Çok temel ifadeleri içerir, kişisel bilgilere ait soruları anlayabilir ve bunlara cevap verebilir.

A2 Seviye İngilizce

Basit ve rutin fikir alışverişleri gerçekleştirebilir ve bilindik ifadelerle anlaşılabilir.

B1 Seviye İngilizce

İngilizcenin kullanıldığı yerlerdeki ifadeleri anlayabilir ve kolaylıkla cevap verebilir. Düşünce belirtebilir ve planlar yapabilir.

B2 Seviye İngilizce

Teknik konuşmaları rahatlıkla gerçekleştirebilir, zorlanmadan dili akıcı bir şekilde konuşabilir. Ana dili İngilizce olan kişilerle sorunsuz bir iletişim gerçekleştirir.

C1 Seviye İngilizce

Zor ve uzun metinleri kolaylıkla anlayabilir doğaçlama bir şekilde fikir sunabilir ve detaylı metinleri üretebilir.

C2 seviye İngilizce

Okunan, yazılan ve söylenen her şeyi rahatlıkla anlar, en karmaşık durumlarda bile konuşma, anlama ve dinlemede zorlanmaz.

Yukarıda yer alan kıstaslara göre İngilizce seviyenizi belirleyebilir veya internet üzerinde yer alan İngilizce seviye testleriyle ne durumda olduğunuzu görebilirsiniz. Test sonucunda İngilizcenizi geliştirmek için adımları takip ederek kariyerinizde önemli ölçüde başarılar elde edebilirsiniz.

 

 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar