Ana SayfaBaşarı HikayeleriHerkesin Başarı Öyküsü Var Mıdır?

Herkesin Başarı Öyküsü Var Mıdır?

Etrafımızda yaşayan ya da hayranı olduğumuz ünlülerin başarı öykülerini her zaman imrenerek okumuşuzdur. Özendiğimiz parıltılı hayata ulaşmaları elbette zannedildiği kadar kolay olmamıştır. İdeallerine varana kadar verdikleri mücadele ve acı eşikleri onları bizden ayıran noktadır belki de kim bilir. Mücadele ve azmi kendilerine yoldaş eden bu insanların yaşam öykülerine bakarken, bazen küçük bir olayın kendilerini hayal bile edemedikleri noktalara getirdiğini görüyoruz. Peki, başarı öyküsü gerçekten var mıdır? Kendi kaderini yazan insanların sırrı nedir?

Kendinize “Engel” Olmayın

Başarılı bir hayata ulaşmak için öncelikli yapacağınız şey kendinize direnmek ve kaderinizi yenmek. Fırsatlar hazır bulunanlar içindir. Herkesin hayatında mutlaka bir kez rotasını belirleyebileceği bir sahnesini vardır. Önemli olan bunu kazanca çevirmek ve kaderinizi baştan yazmaktır. Bir Çin atasözü şöyle der:“Rotası olmayan geminin yelkenlerini dolduracak rüzgar yoktur”.

Kararlı Olmak Başarı Getirir

Herkesin zihnine kazınmış ve öyküleri ile diğer insanları kendilerine hayran bırakanların en önemli özellikleri, kararlı olmalarıdır. İmkansızlıklara ve üzüntüye kendini teslim etmeyen, hedef belirleyen insanların hayatında başarılı olmak için en büyük adımı attığını söyleyebiliriz. Özelliklerimizin farkına vararak ve imkanlar dahilinde kendimizi geliştirerek başarı merdivenlerini tek tek çıkmak uzak bir hayal olmayacaktır.

İstiyor Muyuz? Olmasa Da Olur Mu?

Bir hedefe ulaşmak için ona tamamen inanmak ve bu uğurda bütün fedakârlıkları yapmak başarı getirir. “Olmasa da olur” ya da “kısmet değilmiş” sözleri kendini başarısızlığa teslim edenlerin sığındığı bir limandır. Hayal etmek gerçeklik olgusundan kopmadığınız sürece işe yarar. Hayali olmayanların ve bu uğurda mücadele etmeyenlerin başarı öyküleri yoktur!

Dostlarınızı İyi Seçin

Bir insanı ileriye götürmede en önemli ayrıntılardan biri de iyi bir çevre. Dostlarınız sizin aynanızdır; iyi bir yaşam sürmek için, bilgi birikiminden faydalanacağınız, size rehber olacak kişiler ile dostluk bağı kurun. Aklı başında ve ne istediğini bilen insanlar ile yaşamınızı sürdürdüğünüz vakit, başarı kendiliğinden gelecektir. “Ahmak dostu olanın, başka düşmana ihtiyacı yoktur” sözünü hatırlatarak, çevre faktörünün önemine bir kez daha değinmiş olalım.

Güçlü İnanç Basit Netice Elde Etmez

Sadece kariyer yaşamınızda değil, hayatın bütün alanında bir işi gerçekten yapmak istiyorsanız ona inanmanız gerekir. Başarının en büyük önceliği ona inanan ve uğrunda fedakârlık yapan insanların varlığıdır. İnandığınız o doğru her ne ise, bütün hissiyatınızla yaklaştığınız sürece sıradan bir sonuç almanız mümkün değildir.

Eleştiriye Açık Olun

İnsan doğası gereği kendinde kusur bulmayı sevmez. Yaptığı hatalarda devamlı haklılık payı gören ve öz eleştiri yapmayan insanlar hataları ile yüzleşme şansı bulamaz. Dışarıdan gelen eleştirilere açık olan ve eleştirilerin sonunda değişime gitmeye başlayan kişiler, başarı yolunda ilk adımı atmış demektir. Bununla beraber öz eleştiri mekanizmasını geliştiren kişiler yaşam başarılarına her geçen gün yenisini eklerken, imrenerek baktığı insanların aslında ulaşılmaz olmadığı gerçeği ile tanışmış olur.

İki Hayatın Ortasındaki Değişim

Diyelim ki mücadele ve azminiz ile varmak istediğiniz, hatta hayal bile etmediğiniz noktaya ulaştınız. İmrenerek baktığınız kişilerin yanında yer alırken, bu yola ulaşırken çektiğiniz cefaları asla unutmayın. “Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değiştirmek” sizi finalde sadece yalnız bırakır. İdeallere ulaşmayı sadece parasal olarak düşünmeyin ve en tepede bile olsanız içinizdeki yaşama sevincini dostlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin. Tecrübe ve deneyimlerinizi, sizin gibi yolun başında idealleri ile çabalayan gençler ile paylaşın. Yazımızı Sabahattin Ali’nin güzel sözü ile sonlandıralım ve unutmayalım; “Sevgi dağıldıkça azalan bir şey değildir”.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar