Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
“Hayır” Diyememek - İşbul Blog
Ana SayfaMakaleler“Hayır” Diyememek

“Hayır” Diyememek

Ofiste inanılmaz yoğun çalışıyorsun ve çok fazla işin var. Tam bu sırada patronunuz sizden ek bir iş yapmanızı istiyor. Genelde patronun yaptığı bu isteklere hiç düşünmeden “evet” cevabını verirsiniz. Gelin bunun nedenlerini inceleyelim;

Ohio’da yaşamını sürdürmekte olan ve pazarlama konusunda güncel eğitimler veren Jim Camp; çalışanların patrona hayır diyememesinin altında yatan en büyük nedenin korku olduğunu söylüyor. Bu yüzden çalışanlar; Bir üst amir, şef, yönetici, müdür isteklerine otomatik olarak evet cevabı veriyor.

Reddedeme durumunun ikinci nedeni ise; İsteği yapan yöneticiyi hayal kırıklığına uğratmama isteğidir. Çalışanlar; Bir işi yapamayacaklarını söyleyince ayrıca beceriksiz, bilgisiz ve yetersiz gibi görünmekten korkarlar.

Yapılan bir araştırmada çalışanların büyük çoğunluğunun yöneticilere güvenmediği, yapılacak işlerde ise bazı kesimin yöneticilere karşı dürüst olmadığı ortaya çıkmıştır.

Psikolog J. Kaplowitz; Çalışan personelin yönetim takımındaki kişilere karşı her zaman dezavantajlı durumda olduğunu vurgulamıştır.

Peki bir işin yapılması konusunda bir istek geldiğinde, kabul edip evet demenin dışında ne yapılabilir?

C.Cleveland merkezli proje yönetim danışmanlığı firması olan Roder Consulting’in başkanı, aynı zamanda “Proje Yönetiminde Altıncı His”in yazarı Tres Roeder, böyle bir teklif geldiğinde patrona bize güvendiği için teşekkür ederek, işin detaylarını ve iş ayrıntılarını incelememiz gerektiğini söylememizin doğru olduğunu belirtiyor.

Bu aşamadan sonra verilen işin ne kadar süreceğini hesaplayarak hareket edin. Camp’e göre işi belirlenen zamanda yapabilme şartlarınız yok ise, görevi kabul ederken bunu düşünmediğinizi söyleyerek sorumluluğu üzerinize almalısınız.

Elinizde yoğun işler var iken ek işleri yapmaya çalışmak ne derece doğru?

Aldığınız iş sizin dikkat çekmenizi sağlayacak ise, size terfi etme yolunu açacak ise bunun için uykusuz kalmaya değecektir. Bu konuya stratejik açıdan yaklaşmanız da yaratıcı bir yoldur.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar