Ana SayfaMakalelerHayattaki Misyon Ve Vizyonunuzu Belirlediniz Mi?

Hayattaki Misyon Ve Vizyonunuzu Belirlediniz Mi?

Her geçen gün artan iş ağı neticesinde günümüzde çok sayıda firma, kurum ve kuruluş mevcuttur. Bu firmaların güncel olarak ve gelecek hedeflerini baz aldığında belirli önceliklere sahip olmaları gerekmektedir. Hedefleri olmayan firmalar, sadece belirli bir dönem aktif kalıp, vizyon karmaşası altına girip, yok olmakla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle firmalar kendilerine misyon belirleyerek, geliştikleri sürece vizyonlarına ulaşmak için çabalamalıdır. Vizyon ve misyon herhangi bir kuruluşun hedeflerini, işin gücü ve kültürünü belirleyen anahtar kelimedir. Peki siz kendinizin veya firmanızın hayattaki misyon ve vizyonunuzu belirlediniz mi? Öncelikle vizyon, misyon nedir ve arasındaki farklar nelerdir? Bunlara göz atalım.

Hayattaki misyon ve vizyonunuzu belirlediniz mi?

Misyon; Bir şirketin veya kurumun bugün hangi konumda olduğu, hangi kitle için ne yaptığı, hangi kanallar vasıtasıyla nasıl yaptığını gösteren bir kavramdır. Misyon, şirketlerin bugünkü konumunu gösterir. Aynı zamanda gelişen ve değişen global yapı ile birlikte misyon daima değişebilir; fakat vizyon az değişiklik göstermelidir. Bir kuruluşun misyonu şirketin neden var olduğunu ve amacının aktif olarak ne olduğunu gösteren bir niteliktir.

Vizyon ise; Şirketlerin gelecekte bulunduğu sektörün gelişmelerine bağlı olarak, nerede olmayı hedeflediğidir. Vizyon bugünkü konum değil, yaklaşık 5, 10 sene sonrası için yapılan bir düşüncedir. Şirket için yapılan her şey tamamen gelecekteki vizyona erişmek içindir.

Vizyon ve misyon genel itibarıyla budur. Arasında ise çok ince bir çizgi mevcuttur. Kişiler misyona odaklanarak; firmalar ise vizyona odaklı bir görüş ile çalışmalıdır. Alıcı, müşteri dolayısıyla karşı taraftaki firma ise vizyon hedefli koşanlarla birlikte çalışmak ister. Gerçek bir misyon ve vizyon hedefi olan küçük firmalar öncelikle misyonlarını belirlerken, 10 yıl sonra firmalarını nerede görmeleri gerektiğini ve nerede olmak istediklerini belirleyerek yola çıkmalıdır. İkisi bir araya geldiğinde önemli bir puzzle’ın parçalarını bütün haline getirir.

Şirketler belirli misyon ve vizyon hedefleri doğrultusunda kendileri ile çalışacak personeli belirler. Misyon yönetim gerektirirken; vizyon ise liderlik gerektirir. Birinde sürekli verime ulaşabilmek için çalışmak gerekir. Diğeri ise verim sonucunda nereye gelindiğini belirler. Nasıl ki şirketlerin kendilerine ait kuralları ve hedefleri var ise kişilerin de bu doğrultu da belirlediği adımları ve ulaşmak istedikleri nokta olmalı. Misyon ve vizyon sadece yükselen ve yükselmekte olan firmalar için değil; hayatımızın her adımında birey olarak da dikkate almamız gereken bir niteliktir.

Konuya benzer iş ilanları

Yönetici iş ilanları
Güzellik elemanı iş ilanları
Ankara iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar