Ana SayfaMakalelerHayatınızın İş Fırsatını mı Kaçırdınız?

Hayatınızın İş Fırsatını mı Kaçırdınız?

İş arama süreçlerinde beğendiğiniz ve ilgi ile takip ettiğiniz bir firmanın ilanına başvuramamak ya da geç başvuruda bulunmak hayatınızın iş fırsatını kaçırdığınız anlamına gelmez. Bazen iş ilanını ilk gören adayın herkesten önce başvuru yapmasının hemen işe alınacağı anlamı çıkmaktadır. Bir iş ilanına olan uygunluğunuzu kontrol etmeden iyice tartıp biçmeden o ilana başvuru yapılmaması gerekmektedir. Ama işsizsiniz ve iş seçme lüksünüz de yok. Mecburen başvuru yapacaksınız. Bir umut. Ancak dışarıda gerçekler var.

Bu İş İlanı Tam da Size Göre mi?

Firmaya başvuru yapmanız o firmanın sizi kesin işe alacağını garanti edemeyiz. Şöyle bir örnek üzerinden gidecek olursak; İlan başlığında Satış danışmanı yazıyor. Ve siz bu ilanının iş tanımına baktığınızda, güçlü, iletişimi kuvvetli, ikna kabiliyeti yüksek satış elemanı aranmaktadır. Size aslında uygun. Ancak ilanın detaylarına baktıkça, “uluslararası şirketlerde deneyimi olan, İngilizce yanında Fransızca bilen satış danışmanı arıyoruz” şeklinde bilgiler çıktığında aman ne olacak bu işe başvuru yapayım, çat pat İngilizce biliyorum, TLC ya da c-nbce’de az mı alt yazılı dizi film izlemedim. Fransızcaya da Allah kerim deyip iş ilanına başvurunuzu yaparsanız olacak budur.

Sadece vakit kaybı ve kendinizi tatmin etmekten öne çıkamazsınız. Bu şekilde işveren firmayı da zaman açısından engellemiş olursunuz. Hadi diyelim ki hayali özgeçmişinizi yolladınız. Peki, yabancı dil mülakatında ne yapmayı düşünüyorsunuz? Her halde dublaj yapacak kadar bir teknoloji henüz gelişmedi sanırım.

Hayatınızın iş fırsatını mı kaçırdınız?

Sadece kendinize uygun olabilecek işleri filtreleyerek başvurularınızı ona göre yapın. Sadece size uygun ilanlara başvuru yaparak hayatınızın iş ilanını bulabilirsiniz. İş ilanlarını listelerken, işyerlerinin lokasyonunuza olan uzaklığını da hesaplamanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede kolayca iş bularak uzun vadeli işlerde çalışma imkanına kavuşmuş olursunuz.

Hayatınızın iş fırsatları belki de şimdi sizleri bekliyor. Hemen isbul.net’in iş ilanları sayfasına girerek aradığınız kriterlere uygun iş ilanlarını listeleyerek iş ilanlarına başvurunuzu yapabilirsiniz.

Konuya benzer iş ilanları

Digital pazarlama uzmanı iş ilanları
Sekreter iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar