Ana SayfaMakalelerFirmalara Ambargo Uygulamak Doğru mu?

Firmalara Ambargo Uygulamak Doğru mu?

Firmalara ambargo uygulamak doğru mu? Bu durum uzun süredir iş arayan adaylar tarafından birer tartışma konusu hâline gelmiştir. Peki, firmalar dilediği iş arayan adayı kara listeye ya da ambargo uygulamalarına tabir tutuyor mu? Bu sorunun yanıtı kesinlikle evet.

Firmalar da başvuru yapan adaylar arasında seçici olmakla kalmayıp belirli kriterde adayların firmalarına ya da ilanlarına başvuru yapmasını istemezler. Hal böyle olurken, tek seferde iş arayan adaylar banlanıp engellenebiliyorsa neden iş arayan adaylar da bazı firmalara ambargo koymasın ki!

Bu Firmaları Engelleyin!

Ülkemizde iş aramak oldukça zor bir süreçtir. Hele ki kadınlar için iş aramak bazen içinden çıkılmaz bir hale gelebilmektedir. Çoğu zaman sekreterlik adı altında yayınlanan iş ilanlarının birer taciz öğesi olarak karşılarına çıktığını iş arayan bayanlar çok iyi bilirler. Bu noktada iş arayan adayların zihniyeti bozuk sözde firmalara ambargo koymaları kadar doğal bir şey olamaz zaten.

Aslında bu olayı işverenler ya da iş aryanlar olarak ayırmamıza da gerek yok. Firmaya zararı dokunacak bir adayı firma zaten istemez. Bu noktada her yayınlanan ilana başvuru yapan adaydan bırakan işletme sahibi mecburen adayı engelleme gibi bir duruma kalkışmaktadır.

Size whatsapp uygulamasından gece yarısı iş mülakatı yapmaya çalışan sözde firmaların sohbetine yanıt vermeyin. Engelleyin. Hatta hemen başvurunuzu geri çekin. Son yıllarda amacı farklı olan firma görünümlü kötü niyetli kişiler özellikle bayan adayları hedef alarak türlü gerilimlere sürüklemek istemektedirler. Bu yüzden sizi taciz ettiğini düşündüğünüz firmayı hemen ilgili kurum ve kuruluşa bildirmeniz gerekmektedir.

Yazılı olarak şikayet talebinde bulununuz. Bu noktadan sonra teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak, yalan yanlış ilan veren sözde firma için gelişmiş bir teknoloji ile lokasyonu, bağlantı saatleri ve buna benzer pek çok bilgi bir araya getirilerek şikayet eden iş arayanların yazılı evrakları ile hukuk birimine verilir. Bu yasal süreç artık hukuki olarak yürütülmektedir. Bu sürecin yaptırımları oldukça ağırdır. Başta İŞKUR olmak üzere pek çok birim tarafından ceza alan firma bir daha bu türden olaylara girişmemektedir.

Konuya Benzer İş İlanları

İstanbul iş ilanları
Aşçı iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar