Ana SayfaMakalelerHayat Dolu İş Yerleri

Hayat Dolu İş Yerleri

Son yıllarda iş dünyasında pek çok sektör ve iş alanında faaliyet gösteren iş yerleri çalışanlarından daha çok verim almak için birçok yeniliğe gider oldu. İş yerlerinde yapılan bu yeniliklerin temel amacı hayat dolu bir iş yerini çalışanlara sunmaktır. Bu sayede çalışanlar açısından iş yerleri çok daha rahat ve çalışılabilir hale geliyor.

Yapılan pek çok araştırmaya göre çalışanların iş yerlerinde rahat olması verimlilik açısından çok büyük önem arz eder. Bu duruma pek çok kurumsal şirket ayak uydurup ofis ortamlarını değiştirerek farklı ofis tasarım yollarına gittiler. Bu sayede yeni ofis trendleri oluştu. Bu trendlerin başında açık ofis gelmektedir. Açık ofisler, iş yerlerinde kapalı odaların yerine tamamen açık bir alanda bütün çalışanların birbirini gördüğü ve bu sayede canlılığın korunduğu ofis ortamlarıdır.

Hayat dolu iş yerlerinin bir tanesi de çalışanlar için sosyal olanakların bulunduğu iş ortamlarıdır. Bu olanaklar; bilgisayar oyunu ve diğer oyunlar, iş yerinde gerçek kafe formatının kurulması, aperatif yiyecek ve içeceklerin çalışanlara sınırsız sunulması, sabit mola saatinin olmaması vs…

Çalışanların psikolojisi üzerinde yapılan araştırmalar, insanın kendisini en rahat hissettiği ve bu sayede zihninin en açık olduğu ortamın ev ortamı olduğu kanaatindedir. Bu araştırmalardan hareket edildiğinde iş ortamının ev ortamına yaklaştığı ölçüde çalışanların da kendini rahat hissedeceği, rahat hissettiği ölçüde de verimini artıracağı sonucuna varılır.

Eskiden sadece dünya ölçeğinde çok büyük şirketlerin hayata geçirdiği hayat dolu iş yeri uygulaması artık uluslararası ve yerel birçok firma tarafından da hayata geçirilmiş durumdadır. Gelecekte bu uygulamanın daha da yaygınlaşarak şirketler tarafından uygulanacağı öngörülür durumdadır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar