Ana SayfaMakalelerGücü Ortaya Çıkarmak Ve Başarı

Gücü Ortaya Çıkarmak Ve Başarı

Her insanın içinde yapmak ve ulaşmak istediği idealler vardır. Bu ideallere ulaşmayı engelleyen ise insan beyninin ördüğü manevi duvarlardır. Gücü ortaya çıkarmak için öncelikle bu görünmeyen duvarları yıkmak gereklidir.

Diğer ilkeler ve çıkış yolları ise;

1) Başarısızlık yoktur sadece sonuçlar vardır: Başarısızlık düşüncesi ile harekete geçilemez. Her işin bir sonucu olacaktır.

2) Gerekli kaynakları oluşturmak zor değildir: Günümüzde girişimciler için her türlü destek ve imkan çeşitli kurumlarca sağlanmaktadır. Ayrıca bir işi için başlangıç aşamasında maliyetleri mantıklı ölçüde kısmak en doğru hareket olacaktır.

3) Güç amaçlanan hedeflere ulaşmaktır: Gücün gösterilebilmesi için hedeflere varılması, bu hedeflerin çözülmesi gerekir. Amaç ve gayelerin sonuçları gücü ortaya çıkaracaktır.

4) Her zaman bir seçenek daha vardır: Her durum için, her koşulda bir çıkış yolu ve alternatif bir seçenek bulunur, bulunmalıdır.

5) İnsanlar algılayabildiklerinin arasından en iyi seçeneği seçerler: İnsan beyni yapabileceklerini daha doğrusu en iyi yapabileceği işleri muntazam bir biçimde ayıklar ve süzer.

6) Her eylemin, harekete geçmenin altında pozitif bir amaç yatar: Yapılması düşünülen, varılması planlanan her hedef, her amaç altında pozitif bir düşünce vardır.

7) Kişilerin ve toplumların bir felsefesi ve yaşam anlayışı vardır. Başarılı olmak ve içten gelen gücü ortaya çıkarmak için her bireyin kendine ait bir felsefe yaratması, iç ve dış güçlerini de harekete geçirmesi gerekir. Gayret etmeden hiçbir görev, hiçbir iş başarılamaz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar