Ana SayfaMakalelerGazetecilik ve Medya

Gazetecilik ve Medya

Gazetecilik okumuş olup sektörde meslekleri ile alakalı ilanlara, iş fırsatlarına ulaşmak isteyenler medya iş ilanları sayfasından, araştırma yapabilirler.

Medya sektöründe çalışmak isteyen deneyimli deneyimsiz adayların çalışabileceği geniş bir çalışma alanı vardır.

Bunların başlıcaları; yerel,bölgesel yada ulusal haber sitelerinde muhabirlik yapmak, kameraman olmak, online internet sitelerinde haber editörlüğü, içerik editörlüğü, web editörlüğü, haber sitelerinde ise köşe yazarlığıdır.

Özellikle yazarlık ve editörlük yapmak isteyenlerin güzel bir Türkçe’ye sahip olmaları, Türkçe’de yer alan imla kurallarına birebir uymaları gerekmektedir.

Medya sektöründe kariyer yapmak için bireyin; Yoğun tempoda çalışabilecek kapasitede olması, çalışma disiplinine sahip ve düzenli olması, günceli ve özeli takip etme ve hızlı yorumlama yeteneğinin bulunması gerekir. Buna olumsuz örnek olacak bir ayrıntıyı şu şekilde anlatabiliriz; Eski ve artık haber niteliği kalmamış bir haberi yeniymiş gibi manşet yapmak, bu haberi kullanıcılara sunmak; haberin yayına alındığı sitenin prestijini ve marka değerini düşürecektir.

Medya sektörünün diğer önemli detayları,ilanlarda aranan nitelikler, vasıflar için isbul.net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar