Ana SayfaMakalelerErtelemeyin, Harekete Geçin

Ertelemeyin, Harekete Geçin

Temel Erteleme Nedenleri;

Anlam eksikliği: Yapılacak işin bir anlam ifade etmemesi o iş için odaklanmayı minimum seviyeye düşürerek ertelenmesine yol açacaktır.

Mükemmeliyetçilik: Aşırı detaycı olmak ve sürekli açık aramak işe başlanmasını her zaman geciktirecektir. Mükemmelliyetçilik duygusu törpülenmediği taktirde ilerlemenin önündeki en büyük engeldir.

Değerlendirilme kaygısı: Attığınız her adımda başkalarının yorumunu duymak ve bu yorumlara göre ilerlemek istiyorsanız bu durum yapacağınız tüm işlerde kaygı ile hareket etmenize neden olacaktır.

Belirsizlik: Yapılacak işin ucunun net olmaması, planın mantıklı bir sonuca bağlanmamış olması istikrarlı bir çalışma hevesi getirmeyeceğinden bir süre sonra erteleme gerçekleşecektir.

Görevle başa çıkma yetersizliği: Gerekli donanım ve bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız o işten tamamen kaçabilirsiniz.

Ertelemeyi Önlemek için 4 Öneri:

1. Endişelenmeyi bırakın:

Endişelenmek sonu gelmeyen dipsiz kuyu gibidir. Bir iş yapmaktan çok o iş için endişe duymaya daha fazla zaman harcıyorsanız başarılı olma şansınızı tamamen kaybedersiniz. Endişeleri yenmek ancak özgüven ve kararlılık duyguları ile mümkün olur.

2. Ufak adımlarla başlayın:

Yapılacak iş büyük bir iş ise; Etkili bir planlama ile o işi ufak iş dilimlerine ayırarak ilerletmez istikrarı getirecektir. Büyük işler, çok sayıda küçük işin gerçekleştirilmesi ile meydana gelir.

3. Götürüsünü hesaplayın:

Hiç yapmayı istemediğiniz bir işte size sıkıcı gelen nedenleri tek tek sıralayın. Bundan sonra eğer işi ertelerseniz neler olacağını karşısına yazın. Sıkıcı gelen ve zorunlu olan bir iş gerçekleşmediğinde işler sizin için daha da sıkıcı bir boyut alacaktır.

4. Kendinizi ödüllendirin: Yaptığınız ve başardığınız her işten, her adımdan sonra kendinize ödül verin. İç motivasyonunuzu üst seviyede tutarak başarı yolunda çok daha rahat ilerleyebilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar