Ana SayfaMakalelerEndüstriyel Otomasyon Teknikeri

Endüstriyel Otomasyon Teknikeri

Endüstri sektörü içerisinde gelişen teknolojik gelişmelerin üretime yansıması ile ilgili olarak mühendis ve teknisyenler arasında işlerini yürüten ara elemanların yapmış oldukları mesleğe “Endüstriyel Otomasyon Teknikerliği” adı verilmektedir.

Endüstriyel otomasyon teknikerleri talaşlı makine üretimi yapan üretim tesislerinde görev almaktadır. Mühendisler ile teknisyenler arasında ara eleman olarak görevini sürdürür ve mühendislerin direktifleri doğrultusunda işlerini yürütür. Mühendislerin hazırladığı üretim planının işlemesini sağlamaktadır. Ürünlerin kalitesini kontrol eder. İşçi ve teknisyenlerin doğru ce projeye uygun şekilde çalışıp çalışmadığını denetler.

Endüstriyel otomasyon teknikerleri işlerini yerine getirirken bir takım bilgisayar programları kullanmaktadırlar. Ölçüm ve kontrol cihazları, gibi aletler de kullanabilmektedirler.

Endüstriyel otomasyon teknikeri olmak isteyen kişilerin fizik, kimya matematik gibi temel bilimlere karşı yetenekli olmaları gerekmektedir. Mekanik düşünebilme ve üç boyutlu cisimleri algılayabilme kabiliyeti olmaları istenmektedir. İnsanlar ile iletişimi kuvvetli ve takım çalışmasına yatkın olmaları beklenmektedir.

Endüstriyel otomasyon teknikerlerinin çalışma ortamları üretim tesisleri olduğu için çoğu zaman gürültülü ve pis kokulu olabilmektedir. Çalışmalarını yürütmeleri esnasında diğer çalışanlar, teknisyenler ve mühendisler ile iletişim halinde olmak durumundadırlar.

Bu mesleği yapmak isteyen bireylerin öncelikle mesleğe dair bir eğitim almaları gerekmektedir. Mesleğe dair eğitim ülkemizdeki üniversilerde bulunan 2 yıllık “Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi” bölümlerinde verilmektedir.

Mesleğe yeni başlayan endüstriyel otomasyon teknikeri ortalama olarak 2 3 asgari ücret kadar maaş alabilmektedir. Meslek içerisinde kendisini yetiştirmiş deneyimli bireyler ise 4 5 asgari ücrete kadar maaş alabilmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar