Meslek belirli bir eğitim ile kazanılan, bilgi ve becerilere dayalı, bireyin geçimini sağlaması için yaptığı, o mesleği hayatı boyunca sürdürebileceği gibi başka başka unvanlara da bürünebileceği faaliyetler bütünüdür. Bu nedenle meslek seçiminde oldukça dikkat edilmesi gerekir. Bazı meslekler zorlayıcı bazı meslekler yıpratıcı bazıları ise oldukça eğlenceli olabilmektedir. Peki en stresli meslekler hangileridir?
Ambulans Şoförlüğü: Ambulans şoförünün stresi daha hastanın acil birimini araması ile başlar. Hastanın ev adresine en kısa sürede ulaşabilmek, hastayı hastaneye en hızlı şekilde ulaştırabilmek oldukça streslidir. Ayrıca ambulansı çok büyük bir dikkatle kullanması da gerekir. Anketlere göre ambulans şoförünü en çok strese sokan nokta ise, hastaneye giden yolun o anki trafik durumudur.
İtfaiyecilik: Yine en çok stresli mesleklerden biri de itfaiyeciliktir. Yangının olduğu mekana en kısa sürede yetişmekten tutun da yangına maruz kalan kişilerin en az zarar görerek kurtarılmasına kadar pek çok sorumluluğu üstlenirler. Ayrıca alevlerin ve dumanların içine girmek de hiç kolay değildir.
Pilotluk: Aynı anda onlarca işi en profesyonel ve dikkatli bir şekilde yürütmek bu mesleğin en önemli yetkinliğidir. Üstelik bu işleri, yerden kilometrelerce havada, yüzlerce yolcu ve kabin elemanlarının hayatlarının kendilerine bağlı olduğunu bilerek gerçekleştirmek pilotları fazlasıyla strese sokuyor. En ufak ve anlık hatayı affetmeyen bu meslekte pilotları olumsuz hava koşulları, kule yöneticileri de oldukça fazla strese sokan sebeplerden sadece birkaçı.
Foto Muhabiri: Bazen savaşın ortasında bazen çatışmaların arasında bazen de doğal afet yerinde çalışmak zorunda kalmak ve anı yakalamaya çalışmak foto muhabirlerini strese sokuyor. Ayrıca anı yakalayamama ve görselleri ilgili birimlere yetiştirememe endişesi, streslerinin daha da artmasına neden oluyor.
Sağlık Sektörü: Elbette sağlık sektörüne bağlı olan her meslek büyük stres altında. Hastanın tedavi sürecinde yapılacak en ufak hata, unutkanlık, ilaçların eksik veya yanlış kullanımı hastanın hayatına mal olacağı gibi, doktorun mesleki kariyerini de engelleyen ilk sebeplerden biridir. Sürekli olarak hata yapmaktan kaçınmaya çalışmak, tüm sağlık sektöründeki çalışanları strese sokuyor.
Yönetici Asistanlığı: Patronunuzun tüm randevularını, toplantılarını ve yapması gereken tüm işlerini akılda tutmak, onu asiste etmek ve sürekli ofis içerisindeki diğer birimlerin de yönetici ile aralarını koordine etmek yönetici asistanlarını fazlasıyla strese sokuyor. En ufak unutkanlık veya hata, şirketin tüm birimlerini etkileyebildiğinden, sürekli dikkatli şekilde çalışmak da onları strese sokan bir başka neden.