Ana SayfaMakalelerEn Çok Söylenen 6 Yalan

En Çok Söylenen 6 Yalan

İnsanların iş yaşamlarında sıklıkla söyledikleri bazı yalanlar vardır. Bu yalanlar genel olarak bahane üretmek ya da yapılan, unutulan görevleri gizlemek için yapılır.

İşte en çok söylenen yalanlar;

1. “ZAMANIM YOK, KEŞKE ZAMANIM OLSA”

Zaman ancak etkili bir planlama ile yaratılabilir. Günün 24 saatini de etkin kullanma yetisine sahip insanlar, zaman azlığından asla şikayet etmezler. Günlük, Haftalık, Aylık planlar ve hedefler oluşturmak zaman yönetimi konusunda büyük fayda sağlayacaktır. Zamanı bahane edip hiçbir şey yapmayan kişiler başarı kazanamazlar.

2. “ARAMASAYDINIZ BEN ASLINDA SİZİ ARAYACAKTIM”

Genel olarak aramayı unuttuğunuz ya da diyalog halinde bulunmak istemediğiniz kişiler telefonunuzu çaldırdığında başvurduğunuz ilk yalan ben de sizi arayacaktım olur. Çoğu zaman bu durum tepkiye neden olmasa da samimi olarak telefonu cevaplamak daha doğru olacaktır.

3. “BEĞENİLMİYORUM, TAKDİR EDİLMİYORUM”

Yeteneklerinizi ve karakterinizi doğru zamanda doğru yerde yansıtmayıp boş boş keşfedilmeyi beklerseniz bu yalanı bahane etmeniz yüksek bir olasılıktır. Kendinize güvenerek, arka planda kalmayarak bu durumu başarılı bir şekilde aşabilirsiniz.

4. “AYNI ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORDUM”

İş yaşamında genel olarak bir şef, amir, müdür, yönetici gibi idari birimden personellere söylenen bu yalan ortaya atılan fikre ortak olma, geri planda kalmama çabası içinde olan personellerin söylediği yalanlardandır.

Fikir yönetim biriminde çıkar, alt kısımda bulunan çalışan konuyu unuttuğunu belli etmemek adına atılır, konuşmayı yönlendirme içine girer.

5. “BİRAZ SONRA YAPACAĞIM”

Ertelemek kötü bir hastalık gibidir. Sürekli yapılacak işleri erteleyen, ileri bir zaman dilimine atan kişiler tembel insanlarla eş değerdir. Bu bağlamda en sık kullandıkları cümleler; “Daha sonra yaparım”, “Yoğunum birazdan bakacağım, “Yarın yaparım”.

Kariyerlerinde hızla yükselen ve konum sahibi olan insanların ortak yönlerinden birinin kendilerine verilen ya da üstlendikleri işleri tam zamanında bitirdikleri görülmüştür. İşi zamanında yapmak, planlı ve organize bir hayat için de gereklidir.

6. “EKSİĞİ VAR, HAZIR DEĞİL”

Mükemmelliyetçilik insanı bugünde değil gelecekte yaşatan kötü bir alışkanlık gibidir. Hep mükemmeli arayan insanlar;üstlendikleri işleri geciktirir, projelerini ileri bir tarihe erteler, yaptıkları her işte bir kusur ya da eksik ararlar.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar