Ana SayfaMakalelerEmlak Sektöründe Çığır Açan Meslekler!

Emlak Sektöründe Çığır Açan Meslekler!

Emlak sektörü ülkemizde toplu konut anlayışını ilk olarak büyük şehirlerde başlamış oldu. 2006 yılında toplu konut sistemine merhaba denildi. Geçen 10 yıl içinde çok önemli ölçüde büyüme kaydeden emlak sektörünün gelişimi birçok mesleğe de çığır açtı. Emlak sektörünün gelişmesi ve buna bağlı inşaat sektörünün gelişimi beraberinde onlarca sektöre de iş olanağı ve üretim imkanı sağlamaktadır. Bir inşaat projesi için tahsis edilen arsada önce devleti ilgilendiren prosedürlerle ülkeye katı payı sağlanırken, operatörler, dozerler, kamyonlar ve bu araçları kullanacak bireylere de yeni iş kapıları açılmış oluyor. İnşaat yapım sürecinde kum ocakları, benzin istasyonları, demir üretim fabrikaları, çimento fabrikaları, beton santralleri ve yüzlerce insana yeni iş kapısı açılmaktadır. Emlak sektöründe gelişim sadece bu kalemlerle bitmemektedir. Tuğla fabrikası, yalıtım firmaları, pvc doğrama ve üretim fabrikaları, Catering, elektrik ve elektronik, halı, mutfak gereçleri v.b daha pek çok kalem ve sektör inşaat sektöründe kazanan ve istihdam yaratan kalemlerdir.

İnşaat Sektöründe Çalışan Pozisyonlar

İnşaat sektörü denince akla ilk gelen İnşaat Mühendisi, Şantiye şefi, Mimar gelmektedir. Bunun yanında pek çok farklı ve uzmanlık gerektiren 100’den fazla farklı çalışan bulunmaktadır. İnşaat sektöründe çalışma alanlarında genellikle zor koşullar bulunmaktadır.

İnşaat Sektöründe Minimum Maaş Aralıkları

İnşaat sektöründe düz işçi beden işçisi olarak ta tanımlanan çalışan adayların maaşları günlük bazda hesaplanmaktadır. Günümüzde vasıfsız bir inşaat elemanının günlük aldığı yevmiye 75 TL ile 90 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bazen de işler götürü usulü yapılmaktadır. Duruma göre İnşaat Şefi, Şantiye Şefleri maaşları proje bazlı olarak 6.000 TL ile 11.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Diğer ara kademelerde elektrik, teknikerlerin maaş aralığı yine projeden projeye göre değişiklik göstermektedir. Ama minimum 2.750 TL ila 3.500 TL aralığında değişkenlik göstermektedir.

Emlak Sektörü Çalışan Maaşları

Emlak sektöründe tüm işle bittikten sonra satış konusunda emlak şirketleri ciddi komisyonlarla inanılmaz paralar kazanmaktadırlar. Bu işe aracılık eden satış pazarlama, Gayrimenkul Uzmanları yüksek maaşlarla ve buna artı primlerle aylık 3.000 TL İle 7.000 TL arasında değişmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar