Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the really-simple-ssl domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/blog.isbul.net/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Elektronik Teknisyeni - İşbul Blog
Ana SayfaMakalelerElektronik Teknisyeni

Elektronik Teknisyeni

Elekronik cihaz ve aletlerin kurulum, bakım onarım gibi eksikliklerini tamamlayan elektronik mühendisinin verdiği görevleri yerine getiren kişilerin yaptığı işe eletronik teknisyeni adı verilir. Elektronik teknisyeni cihazların montaj işlemlerini yerine getirir. Çalıştığı ekibin planlamasını yapar ve verimlerini arttırır.

Yapılan veya yapılacak olan işler için planlama yapar , raporları tutar. İş güvenliği mevzuatına göre işyerinde iş ile ilgili olarak güvenliği sağlamaktadır. Gerekli olan malzeme ve işgücü için önerilerde bulunur. Elektronik mühendisi işlerini yürütürken belirli alet ve malzemeler kullanabilmektedir. Takım çantası, elektronik devre elemanı, bilgisayar, test cihazları lehim aleti gibi farklı farklı cihaz ve aleti kullanabilmektedir. Bu mesleği yapmak isteyen bireylerin öncelikle el göze ve kulaklarının sağlıklı olması gerekmektedir. Mekanik cihazlara karşı ilgili ve meraklı olmaları gerekmektedir.

Ayrıntıları algılayabilen dikkatli ve motivasyonu yüksek bireyler olmalıdırlar. Elektronik teknisyenlerinin çalışma ortamları genellikle fabrikalar veya atölyeler olmaktadır. Mesleklerinin çoğunu masa başında çalışarak geçirirler. Elektronik teknisyenlerinin istihdam edildikleri alanlar ; elektronik sistemlerin kullanıldığı her türlü alanda istihdam edilebilmektedirler. Devlet kurum ve kuruluşları yada özel sektör içerisinde istihdam edilebilmekle birlikte kendileri de atölyelerini açabilirler. Mesleğe dair eğitim ülkemizde teknik liselerde veya meslek liselerinde verilmektedir. Meslek liselerindeki eğitimin ardından ülkemizdeki üniversitelerin 2 yıllık önlisans programlarına sınavsız devam edebilirler. Meslek içerisinde ilerleme imkanları bulunmaktadır. Çalıştıkları kurumlarda bağlı olduğu birimlerde şef , ustabaşı gibi pozisyonlarda çalışabilmektedirler. Meslek içerisinde bireyin yetkinliğine göre maaşlar 3-4 asgari ücret kadar olabilmektedir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar