Elektrikçi

Elektrik sistemlerinin kurulu olduğu her alanda( sanayi, inşaat alanı, ev ve iş yeri, kurum ve kuruluş) elektrik tesisatını yapan, bakım ve onarımından sorumlu olan kişilere verilen isimdir.

Görevi; Elektrikçiler, belirli zaman dilimlerinde elektrik tesisatını ve mekanizmalarını kontrol etmektedir. Elektrik ölçme aletleri ile arızanın olup olmadığını araştırır. Sorun olması halinde hangi malzemede sorun olduğunu saptayarak, değişim işlemini gerçekleştirir ve sonrasında yine kontrol işlemini yapar. Motorlar üzerinde araştırma yaparak arıza var mı diye kontrol eder ve bakım işlemini gerçekleştirir. Elektrikle ilgili arıza oluşması halinde hemen müdahalede bulunur.

Bu mesleği yapmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler; Elektrikçilerin dikkatli olması, işin yapım aşamasında titiz ve ayrıntıları gözlemleyebilen, fen alanına ilgili ve elektrik konusunda kendisine güvenen bireyler olması gerekmektedir.

Çalışma ortamı; Elektrikçi olarak çalışacak bireyler, çalışma ortamını aldıkları iş ya da sürekli çalıştıkları iş koşullarına göre yönlendirirler. Bazen bir işletmenin elektrik işini yaparken, bazı zaman dilimlerinde dış mekanda çalışmaları gerekebilir. Çalışma alanlarına göre temizlik ya da yüksek olması durumu değişebilir. Bazı işler kapsamında yüksekte ya da zor şartlarda çalışmaları gerekebilir. Kendisiyle aynı işi yapan bireylerle ya da çırak, kalfa gibi diğer çalışanlarla sürekli iletişim halindedirler.

Eğitim; Anadolu liseleri, mesleki eğitim veren liseler ya da teknik liselerde eğitim almak gerekmektedir. Eğitim süresi dört yıldır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar