Ana SayfaMakalelerDoğru Seçimleri Yapabilmek

Doğru Seçimleri Yapabilmek

Hayat başlı başına seçimlerden oluşur. Atılan her adımda insan olarak karar veririz. Seçimleri sağlıklı olanlar bir adım ileride olurken yaptığı seçimlerde başarısız olanlar diğer grubu geriden takip ederler.

Şu an çalıştığınız iş, şu anki eviniz, şu an mevcut olan arkadaşlarınız hepsi birer seçimdi. En genelden en özele seçimler için sınırsız örnek verilebilir.

Doğru seçim yapmak ise başlı başına ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konudur. Tercihlerinde ve seçimlerinde başarılı olanların ortak özellikleri; Tecrübeleri, Ön sezileri ve çok değerli hayat bilgileri ile birikimleridir.

Seçim yaparken aceleci olmamak, seçimin getireceği sonuçları iki taraflı olarak değerlendirmek gerekir. Örnek olarak iş ararken çok boyutlu düşünce tarzına sahip olmak büyük önem taşır. Kişi iş arayışında öncelikle doğru ve güvenilir kaynaklara erişmeli, bu kaynaklar arasında verim alacağı en olumlu platformu seçmeli, kendi niteliklerine uyan ve daha sonrasında sorun yaşamayacağı işlere başvuru yapmalı, başvuru yapmadan önce başvuru yaptığı firmaları iyice araştırarak nasıl bir iş anlayışı olduklarını öğrenmeli, günü kurtarmak için işe girmenin yalnızca daha çok strese yol açacağını bilmelidir.

Yukarıdaki örnekten de anlaşılacağı üzere; seçimlerde başarılı olmanın yegane noktalarından biri araştırma ve analiz yapmaktır. Tercihlerin değerlendirilme aşamalarında ise kendi fikirleriniz yetmez ise çevrenizden yardım alabilirsiniz. Farklı bakış açıları, değişik fikirler sonuçları daha parlak görebilmenize olanak sağlayacaktır.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar