Ana SayfaMakalelerDoğru Kariyer Planı, Mutlu Bir Hayat

Doğru Kariyer Planı, Mutlu Bir Hayat

Kariyer planı uzun solukludur; asla çabalamaktan vazgeçmeyin

 

 

Kariyer planı; uzun soluklu olduğu için kariyer seçimini yaparken aslında hayatımızdan da birçok şeyi feda ederek yola koyuluyoruz. Kimlerle birlikte çalışacağımızı, nerelere varacağımızı, kariyer planı oluştururken ne gibi imkânlara sahip olacağımızı, gelecekte bizi neyin beklediğini kariyer planı oluştururken ortaya koyuyoruz.

 

 

Yapacağımız iş bizi mutlu edecek mi gelecekte bizi neler bekleyecek; neler yaparsak daha başarılı olacağız; yapacağımız iş özgeçmişimizde ne kadar önde olacak, gelecekte bizi nerelere taşıyacak! Bu gibi soruların tüm cevapları da tabi ki kariyer planı oluşturmakta; bu yazılan soruların hepsine siz kendinize ait özgün cevaplarla karşılık vereceksiniz.

 

 

Hayatınızdaki kararlar yaptıklarınız ve eğitimleriniz yaşam şeklinizi belirler bunun için verdiğiniz kararları iyi düşünün. Doğru düşünülerek verilmiş kararlar daima sizi, başarıya götürür. Öncelikle ne iş yapacağınıza karar verin; yaptığınız işte mutlu olup, ne kadar verimli olacağınızı tartın; bununla ilgili tüm araştırmaları yapmaktan çekinmeyin.

 

 

Öncelikle ne istediğinize karar verin;

 

 

İş bulmak için aradığınız web sitelerindeki iş bulma ilanı yayınlarındaki içerik takibini gözetin.

 

 

Arama yaparken dikkatli davranın;

 

 

Motive olduğunuz alanda daha fazla araştırma yaparsınız bunun için kendinizi nasıl daha iyi ifade edebileceğiniz konusunda araştırma yapın.

 

 

Kendinizi iyi tanıyın ve yapabildiklerini ve yapamadıklarınızı gözden geçirerek karşı tarafa aktarın.

 

 

Aradığınız iş konusunda detaylı bir plan yapın, a planınız hali hazırdayken mutlaka b planı da oluşturun. Planlarınız ve istekleriniz daima somut olsun; adımlarınızı kararlı ve özgüven sahibi olarak atın. Meslek değiştirmek istediğinizde; değişimin ne kadar sağlıklı olduğunu gözden geçirin; değişim sürecini karşılayacak olan tüm imkânları sorgulayın ve doğru karar verin. Çalışma saatlerinde özel işlerle uğraşmayın, işinize yoğunlaşın; duygusal konuşmalarınızı şirket dışına taşıyın, gerekli bilgiler haricinde şirket içi iletişimde bulunmayın.

 

 

İlişkilerinizde daima sıcakkanlı ve paylaşımcı olun, ama aynı zamanda kararlı ve çalışkan olun, disiplin kurallarına uyun.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar