Ana SayfaMakalelerDışı Seni İçi Beni Yakan Meslekler - I

Dışı Seni İçi Beni Yakan Meslekler – I

Meslek seçimi yaparken etkisi altında kaldığımız birçok şey var. Ailemiz, arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, hatta medya, televizyon, diziler vb… Bazen bu meslek tam bana göre diyoruz ve kariyerimizi o yönde inşa etmek istiyoruz. Ama bunu yaparken o mesleği yeterince araştırmıyoruz. Mesleği seçerken sadece o işin çekici gelmesi yetmiyor. Dışarıdan bakıldığında imrenilen, kimine göre rahat, eğlenceli meslekler var. Mankenlik , spikerlik, gazetecilik, pilotluk, hosteslik bu pırıltılı mesleklerin bir kısmı. Tabii bunu bir de bu işi yapanlara sormak gerekiyor sormak gerekiyor. Aslında “Podyumda iki adım atıyorlar, dünyanın parasını kazanıyorlar“ veya “Sadece ekranda yazılanları okuyorlar“ düşüncesinden daha fazla bilmediğimiz birçok zor yönü olabiliyor.

Mankenlik, modellik kolay para kazanıldığını düşünülen mesleklerden. Davetler, açılışlar, defileler… Podyumda birkaç dakika yürümekle kazanılan onlarca para… Kim böyle bir işi yapmak istemez ki? Geçmişte yaşanan iki ekonomik krizden dolayı mesleğin can çekiştiğini söyleyen işin ehilleri, eskiden firmaların prestij defileleri yaptıklarını fakat artık bu defilelerin eskisi gibi olmadığını belirtiyor. Defile yerine basılı medya ve reklamlara ağırlık verildiğini belirten manken ajansları podyum mankenliğinin dibe doğru vurduğunu özellikle vurguluyor. Ayrıca sektörde boy, kilo, fizik gibi belirli kriterlerin olması da etkili oluyor.

Spikerliğe gelince 7 gün 24 saat çalışmayı gerektiriyor
Yıllarını vermiş spikerler, heyecanın bu meslekteki en büyük düşman olduğunu söylüyor: “Heyecan yaparsanız sadece ağzınız değil, aklınız da karışıyor. Bu iş için akıl ve stratejik düşünme en gerekli şeyler. Fiziğinizden, konuşmanızdan da önemli. Bizim işimizde konuşurken düşünmek diye bir şey var. Bir şey anlatırken 8-9 cümle sonrasını düşünüyoruz.” bu işi yapmak isteyenlere tavsiyelere gelecek olursak, kendinize özel ayırabileceğiniz zaman konusunda sıkıntı yaşayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bayram tatili yapmayacak, çoğu yılbaşını çalışarak geçireceksiniz. Ekrana hazırlık dediğimiz şey 3 saat önce gitmekle olmuyor. Eğer özel hayatınızı layıkıyla yaşamayı seven biriyseniz bu doğru bir meslek değil. Müthiş paraların olduğu bir meslek de olmadığını belirtelim.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar