Ana SayfaMakalelerDerin Yılmaz

Derin Yılmaz

Ülkemizde iş bulmanın zorluğunu anlatmamda fayda var diye düşünüyorum. Yayıncılık sektöründe yıllarca çalıştıktan sonra zorunlu olarak işten ayrılma durumunda kaldım. Yeni bir hayat kurmanın telaşı içinde her insanın başına gelebilecek mutlu duyguyu tadarak evlendim. Evliliğimin hemen ardından Ankara’dan Trabzon’a eşimin memleketine taşındım. Kısa bir süre taşındığım şehre alışmaya başladım. Ankara’da olduğu gibi beni yeni ve yoğun iş ilanları beklemiyordu. Trabzon’da iş aramak ve işe yerleşmek oldukça güçtü. Eşimin tanıdığı eş dosta haber vermemize rağmen net bir sonuç alamadık. Üyesi olduğum insan kaynakları sitelerinde listelenen iş ilanlarının hemen hemen hepsine başvurdum. Üstelik bu iş ilanları kriterlerime de oldukça uygundu. Özgeçmişimin tek bir kere bile görüntülendiğini görmedim. Geri dönüşleri bekledikçe sancılı sürecim giderek umudumu kaybetmeme neden oluyordu.

Bir gün telefonumdan iş ilanlarına bakarken adını daha önce duyduğum ama üyeliğimin olmadığı isbul.net ile tanıştım. Özgeçmiş oluşturmanın sıkıcı yönü olmasına rağmen, kısa sürede dolu dolu bir CV oluşturduğumu fark ettim. İş ilanlarına kriterlerime uygun olan pozisyonların adını girerek beklemeye başladım. Sonra bana uygun iş ilanlarına başvuru yaptım. Bekleyişim sürerken, isbul.net’İn mobil uygulamasını da cep telefonuma indirerek iş başvurularımı takip etmeye başladım. 10 gün içinde 2 firma tarafından arandım. İş görüşmelerine ve mülakatlara katıldım.

Yaklaşık 7 aydır işimde çalışıyorum. İşsiz geçen günlerimin ardından 1 hafta önce birkaç hatırı sayılır firma tarafından daha arandım. Böyle olunca iş arama sürecimde bana destek olan isbul.net’e teşekkür etmeden geçmek istemedim. İş bul sayesinde işimi buldum. Herkesin kolayca iş bulabileceğine inandığım iş arama sürecimi benim gibi iş arayan adaylarla paylaşmayı bir borç bildim kendime. Teşekkürler isbul.net

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar