Ana SayfaMakalelerDavet Üzerine Aynı Firmanın 2. İş Görüşmesine Gider miydiniz?

Davet Üzerine Aynı Firmanın 2. İş Görüşmesine Gider miydiniz?

İş arayışlarımızın çoğunda 2. Mülakata çağırıldığınız oluyordur. Peki, şimdi şu şekilde ele alacak olursak 1 ay önce ilk iş görüşmesi mülakatına davet edildiniz firma sizi 2 ay gibi bir süreden sonra 2. Kez çağırıyorsa iş görüşmesine gider miydiniz? Bu soruyu çeşitli pozisyonlarda çalışan ya da iş arayan bireylere yönelttiğimizde aldığımız yanıt şu oldu.

“Bu davet beklentilerimize göre kalıp alır” dendi.

Yani bir okutman olarak üniversiteye ilk mülakata gittiniz yedekler arasındasınız ve 2 ay sonra yine çağırıldınız bu durumda tereddüt etmeden giderim diyen bireyler çoğunlukta. Ancak çağrı merkezi, satış elemanı, yönetici sekreter ya da ön muhasebe alanlarında, depo sevkiyat mağaza yöneticiliği gibi pozisyonlarda aldığımız yanıtlar ise neredeyse tam tersi olabilmektedir. Sirkülasyonun fazla ve ağır bastığı kurumlara şartlar ne olursa olsun 2. Kez gitmeyiz diyenlerin sayısı oldukça büyük.

Davet üzerine aynı firmanın 2. iş görüşmesine gider miydiniz?

Her ay aynı ilanı veren firmaların sirkülasyona davet çıkardığı iş arayan adaylar tarafından öne sürülen en somut veri. Bir firma neden her ay aynı pozisyonda ilan verir? Çünkü iş arayanın memnuniyetsizliği orada uzun vadede çalışma olamayacağına yönelik bir kaygı oluşmasına neden olur. Haliyle işi bırakma durumları oldukça fazla olabilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden bir firmanın 4 yıldır yayında olan ilanına binlerce yapılan başvuruyu paylaşmıştı bir okuyucumuz. Bir firma 4 yıl boyunca aynı pozisyonda eleman arar mı?

Maaş Ödemesi Yapmayan Firmalar!

Aylık maaşların ödenmediği firmalar bulunmaktadır. Bu denli firmalarla mutlaka karşılaşmışızdır. Ya da eş dosttan duymuşuzdur. Bu firmalarda hala çalışan adayların olması hiç dikkatinizi çekiyor mu? İşte bu noktada maaş ödemesini yapmayan firmaların iki yüzlü olduklarını saptamamızda yarar vardır. Böyle firmaların sizi davet etmesi üzerine de verilecek cevabın olumsuz olacağı aşikardır.

Maaşın, sosyal hakların ödenmediği şirketlerden uzak durulmalı ve tespit edilen firmaların ilgili birimlere bildirilmesi gerekmektedir.

Bir firmaya başvuru yapmadan önce o firma ile ilgili mutlaka kısa araştırmalar yapın. Çalışma lokasyonlarını kontrol edin. Bir firmanın elemanları olmadan savaşını veremeyeceğini ve kazanamayacağını unutmayın.

Konua benzer iş ilanları

Şirket şöförü iş ilanları
İstanbul iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar