Ana SayfaMakalelerCV Niz İle Sivrilin..

CV Niz İle Sivrilin..

Cv Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İş başvurularınız için başarılı bir cv hazırladığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Peki başarılı bir cv sizinkini diğerleri arasında ön plana çıkarmaya yeterli mi? Bu makalemizde size rakiplerinizinkiler arasında tabiri caiz ise sivrilebilecek bir cv hazırlamanız için bazı ip uçları vereceğiz. Öncelikle gerçekçi olun. Empati yaparak kendinizi karşınızdakinin yerine koymak sadece karşı tarafı anlamanızı sağlamaz, bu sayede size yeni kapılar da açar. Empati yeteneğinizi iş hayatında kendi çıkarınıza kullanmanız kötü bir şey değildir, rahat olun.
Hazırladığınız cv yi bir kerede iş verenin gözünden inceleyin ve ben olsam bu işi bana verir miydim? diye düşünün. Bunu yaparken sizinki gibi hazırlanmış bir çok cv nin de işverene ulaşmış olacağını unutmayın. Burada konu ile ilgili birkaç gün önce, yakınım olan bir büyüğümün söylediklerini örnek olarak vermek istiyorum. Kendisinin 40 yılı aşkın süredir görev aldığı, 61 yıllık bir zincir fabrikası için bundan seneler önce teknik lise mezunu personel aradıklarında bir hafta içinde 2 ya da 3 kişinin iş başvurusu yaptığını, şimdilerde ise üniversite mezunu ve deneyimli makine mühendisi aradıklarına dair ilan verdiklerinde bir gün içinde onlarca kişiden başvuru aldıklarını belirtti. Bu örneğin doğrultusunda sizinle birlikte kaç kişinin daha aynı ilana başvurduğunu ve sizinkinden başka ne kadar başarılı cv nin iş verenin elinde olduğunu düşünerek, seçilme şansınızı bir kere daha değerlendirin.
İlk madde ile ilişkili olarak cv nizin benzerleri arasında ön plana çıkmasını istiyorsanız, mutlaka farkınızı ortaya koyun. Bir iş ilanında aranan kriterler belirli olduğundan başvuran kişilerin eğitim düzeyleri, iş deneyimleri gibi özellikleri de birbirine yakın olacaktır. Bu nedenle cv nizde sizin tercih edilmeniz için karşınızdakini etkileyecek farklı bir özelliğinize mutlaka yer verin. Bir diğer maddemiz de bugüne kadar olan bir başarınıza cv nizde kısaca yer verin ve bunu yaparken de asla yalana ya da abartıya kaçmayın. Gerçekten sizin olan bir başarıyı olduğu şekli ile paylaşın. Son olarak farklı kaynaklardan almış olduğunuz örnek cv leri mutlaka değerlendirin. Bu, sizin değerlendirmediğiniz hususları, gözünüzden kaçan detayları fark etmenizde yardımcı olacaktır. Ama unutmayın
örnek cv lerden yola çıkmak demek onların bir kopyasını hazırlamak demek değildir. Ne kadar özgün olursanız kendinizi o denli iyi tanıtırsınız . Özgün olmak, çok başarılı bir kopyadan daha saygındır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar