Ana SayfaMakalelerCV Nasıl Oluşturulur?

CV Nasıl Oluşturulur?

CV Nasıl Oluşturulmalıdır?

İş bulma arayışına giren ve bunun için niteliklerini geliştirmiş herkesin yapmak zorunda olduğu şey CV hazırlamaktır. ‘CV’ Türkçeye çevrilmiş adıyla ‘özgeçmiş’ gerçekten her iş arayanın elinde bulundurması gereken bir dosyadır. Genellikle iş başvurularında bulunmak için kullanılan, işverenlere kendimizi tanıtmak için kullandığımız, tecrübelerimizin, kişisel bilgilerimizin, yeteneklerimizin, bilgilerimizin, referanslarımızın daha doğrusu hayatımızın ortaya koyulduğu bir sunum belgesi olarak tanımlanabilen CV, herkesin mutlaka iş arama sürecinde kullandığı bir belgedir.

İş bulmaya niyetli olan herkes mutlaka CV oluşturur ancak çoğu zaman nasıl CV oluşturulacağı hakkında bir fikir sahibi olunamamaktadır. Aslında gerekli bilgilerin bilinmesi halinde bu aşama oldukça kolaydır. CV oluşturmak için iş arama sitelerinde yer alan CV oluştur seçeneği her iş arayan açısından oldukça yarar sağlar. Sadece sistemin sizi yönlendirmesi doğrultusunda adım adım size yardımcı olan iş bulma sitelerinin CV oluşturma sekmelerinden faydalanabilirsiniz. Bu sekmede yer alan her şey gerçekçi ve sizin özgeçmiş oluşturmanızı rahat sağlayabilmeniz adına tasarlamıştır. İK uzmanları tarafından geliştirilen bu sistemlerde işverenlerin çalışan hakkında maksimum seviyede kaliteli bilgi edinmesini sağlayacak bilgilere yer verilir. Bu nedenle mutlaka bu adımlar doğru şekilde takip edilmeli, yönlendirmelerden yararlanılmalıdır.

 

 

 

Boş bırakmayın…

CV oluşturma aşamasında verilmesi gereken bilgiler zaten özellikle belirtilmesi gerekenler * simgesiyle zorunlu kılınmıştır ancak burada önemli olan gerçek bilgilerin özgeçmişe tam anlamıyla aktarılması ve mümkün olduğunca tüm CV’nin doldurulmasıdır. Çünkü CV de yer alan hiçbir alan kesinlikle gereksiz değildir ve işveren nezdinde size avantaj sağlar. Dolayısıyla CV’yi eksiksiz doldurmanız size fayda sağlayacaktır.

CV’nizi doldurmak sizin için avantaj sağlayacaktır ancak sırf doldurmak adına da gereksiz bilgilerin CV’ye yazılması işveren tarafından hoş karşılanmayacaktır. CV gerektiği kadar doldurulmalı ancak gereksiz ve detay bilgilerden kaçınılmalı, gerektiği kadar bilgi aktarılmalıdır.

 

 

 

Doğru bilgiler verin…

Özgeçmiş oluştururken doğru bilgilerin verilmesi en önemli unsurlardan birisidir. Yanlış bilgi vermek sadece kendinizi kandırmanıza yarayacaktır ve gerçekten bir iş görüşmesine gittiğinizde ya da işe alınmanız durumunda gerçeklerin ortaya çıkması gerçekten kötü sonuçlar doğurabilir. Sağlam adımlarla ilerlemek ve doğru bir iş sahibi olmak adına doğru bilgilerle CV’nizi doldurmak gereklidir.

CV oluşturma sürecinde çalışan adayları kendisini ne kadar doğru ve kaliteli tanıtırsa, işe girme olasılığı da o kadar yükselir. Unutmamak gerekir ki işveren sizi ilk olarak CV’niz ile ayırt edecek, bundan sonraki süreçte mülakat gerçekleşecektir.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar