Ana SayfaHaberlerCovid Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Covid Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Yaklaşık 1,5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, alınan tedbirlerle birlikte bir nebze de olsa kontrol edilebilir hale getirilmiştir. Salgının önüne geçebilmek adına yapılan çalışmalar neticesinde virüse karşı etkili aşı üretimi de bu bir buçuk yıl içinde tamamlanmış, dünya ülkeleri tarafından kullanıma başlanmıştır. Türkiye’de de kısa bir süre önce uygulanmaya başlanan aşı uygulaması, belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilerek 20 milyon 762 bin 838 kişiye ulaştı. Öncelikle 65 yaş üstüne uygulanan covid-19 aşısı, son yapılan açıklamalardan sonra 55 yaş üstüne uygulanmaya başladı. Vatandaşlar, aşı için randevu oluşturarak, diledikleri hastanede ya da aile hekimliğinde aşılarını yaptırabilmektedir. Fakat aşı için gerekli olan randevunun nasıl alınacağına dair soru işaretlerinden bahsetmek de mümkün. “Covid Aşı Randevusu Nasıl Alınır?” başlıklı bu yazımızda, aşı randevuları için hangi yöntemleri uygulayabileceğinize dair geniş bir bilgi aktarmaya çalıştık Gelin birlikte inceleyelim…

Covid Aşı Randevusu

Ülke genelinde 65 yaş üstünden sonra 55 yaş üstüne de yapılmaya başlanan covid aşısı, belirlenen sistemler üzerinden alınan randevular neticesinde düzenli bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlar, belirlenen sistemler üzerinden oluşturtacakları randevularla, dilemiş oldukları hastanede ya da aile hekimliklerinde rahatlıkla aşılarını olacaktır. Peki covid aşısı için randevuyu hangi sistemler üzerinden alabilirsiniz?

Bunun için devletin belirlemiş olduğu platformlardan covid aşı randevusu almaya yönelik hazırlanmış olan alanlara girmek yeterli olmaktadır. E-Devlet, e-nabız ve MHRS gibi sistemler, covid aşı randevusu almanız için belirlenmiş olan sistemlerdir. Bu sistemler üzerinden gerçekleştireceğiniz işlemler ile dilediğiniz gün ve saate ve istediğiniz bir hastaneden aşı randevusu alabileceksiniz. Peki bu sistemler üzerinden hangi işlemleri yaparak randevu alabileceksiniz?

E-Devlet Üzerinden Covid Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı uygulaması için belirlenmiş olan öncelikli gruplar baz alınarak oluşturulabilen randevular nedeniyle, aşı sırası gelen vatandaşlar, e-devlet üzerinden açılmış olan randevu sistemlerinden, randevularını oluşturabilmektedir. Turkiye.gov.tr ya da e-devlet mobil uygulamaları üzerinden rahatlıkla giriş yapabilecek olduğunuz portalda, TC Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile birlikte hesabınıza erişim sağlayabilir, arama motoru alanına MHRS yazarak, covid aşısı randevu oluşturma alanına ulaşabilirsiniz.

E-devlet üzerinden yapmış olduğunuz işlemler neticesinde MHRS randevu oluşturma portalına yönlendirilecek ve bu alanda gerekli bilgileri girerek randevunuzu oluşturabileceksiniz. Bu alanda size en yakın lokasyonda yer alan hastane bilgisini ve istediğiniz tarih ve saati girmeniz gerekecektir. Bu alanları doldurmanız durumunda sistem size uygun olan randevuları gösterecektir. Siz de sizin için en uygun olan tarih ve saati seçerek, aşınızı rahatlıkla olabilirsiniz.

Türkiye’ye ilk etapta getirilmiş olan ve Çin’den tedarik edilen Sinovac aşısının ardından Pfizer&Biontech aşısının da gelmesiyle birlikte aşılar, vatandaşın seçimine sunulmuştur. Sistem üzerinden randevu oluştururken, dilediği aşıyı tercih edebilecek olan vatandaşlar, bu şekilde daha sistematik ve hızlı bir süreçte işlemlerini tamamlayabilecekler.

E-Nabız Üzerinden Covid Aşı Randevusu Nasıl Oluşturulur?

E-devlet üzerinden gerçekleştirilebilen aşı randevuları, e-nabız üzerinden de rahatlıkla alınabilmektedir. E-nabız üzerinden oluşturacağınız hesaplarınız içerisinde Covid-19 aşı randevusu alanlarına tıklayarak, sistemin sizi MHRS’ye yönlendirmesiyle birlikte randevu işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. E-nabız sistemine, yine e-devlet üzerinden de giriş yapabilirsiniz.

Tc. Kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte giriş sağlayacağınız e-nabız sistem üzerinden yönlendirilecek olduğunuz MHRS sisteminden, hastane, tarih ve saat seçeneklerini işaretleyerek, randevu oluşturabileceğiniz aralıklara erişim sağlayabilirsiniz. Bu aralıklar içerisinde size uygun olan tarihi seçerek, tercih etmiş olduğunuz aşıyı olabilirsiniz.

MHRS Üzerinden Covid Aşı Randevusu Nasıl Oluşturulur?

E-devlet ve e-nabız üzerinden yönlendirileceğiniz MHRS sistemine, direkt olarak internet sitesi üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. MHRS sistemine giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “Randevu Al” butonuna tıklayarak, hesaplarınıza giriş yapabilirsiniz. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra daha önceki platformlarda gerçekleştirmiş olduğunuz işlemleri yaparak, covid aşı randevusunu rahatlıkla oluşturabilirsiniz. Almış olduğunuz randevular neticesinde kısa süre içerisinde aşılanma eylemini gerçekleştirebilir, tüm dünyayı etkisi altına almış olan koronavirüs salgınına karşı en önemli tedbirinizi alabilirsiniz. MHRS, e-devlet ve e-nabız sistemlerinden yapacak olduğunuz işlemleri, telefonlarınıza indirecek olduğunuz uygulamalar aracılığıyla da rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Telefonla Covid Aşı Randevusu Alma

Saymış olduğumuz tüm aşı randevusu oluşturma sistemleri dışında direkt olarak telefonla iletişime geçerek de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Alo 182 ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile iletişime geçebilir, size en yakın lokasyonda yer alan hastanelerde en yakın tarihe covid aşı randevusu alabilirsiniz. Telefonla covid aşı randevu alma işlemleri, müşteri temsilcilerinin yardımlarıyla birlikte çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Bu nedenle 182’yi arayarak da kısa süre içerisinde randevunuzu alabilir ve aşınızı yaptırabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar