Ana SayfaMakalelerÇalışma Verimi Ve Yönetici Bakış Açısı

Çalışma Verimi Ve Yönetici Bakış Açısı

Çalışma yaşamında sıkça karşılaşılan durumlardan biri yönetici ve çalışanlar arasındaki ilişki ve emir, iş yapılma düzenidir. Özellikle iş verimini etkileyen bu ilişki derecesinde yöneticinin çalışanlarına karşı gösterdiği davranış ve yaklaşım şekli verimliliğe direk olarak etki etmektedir.

Kurumsal yapılarda yönetim birimi ve personel arasındaki iletişim ve yansımaları düzenli olarak değerlendirmeye tabi tutulur. Yönetim biriminin istekleri ve tutumu karşısında personelin çalışma verimi aralıklar ile test edilir.

Bir çalışanın çalıştığı şirketten beklentileri farklı, bir yöneticinin çalışandan istekleri farklıdır. Çalışan rahat bir ortamda, sakin bir düzen içerisinde kendisine verilen görev ya da görevleri yerine getirmek ister.

Çalışanın görev tanımı ve yapacakları iş başlangıcında yer alan iş sözleşmesinde kendisine bire bir olarak sunulmalıdır. İşe girişten sonra çalışana amiri ya da yöneticisi tarafından farklı görev dallarında yeni işler verildiğinde bu durum çalışanın performans ve verimini düşürecek, yönetici ile ilişkilerini bozacaktır.

Yöneticiler çalışanlarını sürekli iş başında ve daha fazla çalışır durumda görmek ister. Gerçekte olması gereken ve kurumsal firmalarda uygulanan; Belirli çalışma aralıklarında çalışanlara farklı etkinlikler sunarak personelin motivasyonunu arttırmak ve günün ilk saatinde olduğu gibi ilerleyen saatlerinde de tam performans ile çalışmasını amaçlamaktır.

Çok çalışmak değil verimli çalışmak felsefesi günümüz modern işleyişe ve yenilikçi felsefeye bağlı işletmelerinde şirket içi çalışma sisteminde uygulanan tek, yegane kuraldır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar