Ana SayfaMakalelerBurçlara Göre Meslek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Burçlara Göre Meslek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Astroloji, birçok insan tarafından ilgiyle takip edilir. Öyle ki günümüzde birçok insan, hayatındaki önemli planlamaları burçlara göre şekillendirir. Astrolojiye inanan ve inanmayan olmak üzere ikiye ayrılan insanların olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki siz hangi taraftasınız? Burçlara inanıyorsanız ve meslek seçimlerinizde burcunuza göre hareket etmek istiyorsanız bu yazımız tam da size göre!

Hangi Burçlar Hangi Meslekte Daha Başarılı Olur?

·       Oğlak Burcu (22 Aralık-19 Ocak)

Yaptıkları işlerde oldukça büyük başarı elde eden oğlak burçları, zamanı verimli kullanmaları ile bilinirler ve en hırslı burçlar arasında yer alırlar. Yönetici gezegeni Satürn olan bu burca sahip insanlar genellikle:

·       Editörlük

·       Bankacılık

·       Politikacı

·       Yöneticilik

·       Organizatörlük

·       Sigortacılık

·       Madencilik

·       Emlakçılık

Gibi alanlarda başarı elde ederler ve bu meslekleri severek icra ederler.

·       İkizler Burcu (21 Mayıs-21 Haziran)

Hızlı ve pratik zekaları sayesinde ikizler burçları, Merkür yönetiminde olduklarından el becerisine dayalı meslekleri en iyi şekilde icra ederler. Bu bağlamda yüksek zekâ sahibi olan ikizler burçlarının yapabileceği meslekler:

·       Danışman

·       Gazeteci

·       Borsacı

·       Hukukçu

·       Borsacı

·       Hukukçu

·       Diplomat

·       Edebiyatçı

Olarak listelenebilir. Fakat unutulmamalıdır ki ikizler burçları her patronun çalışmak isteyebileceği karakterde değillerdir. Dolayısıyla meslek hayatlarında başlarına buyruk fakat bir o kadar da disiplinli çalışacakları alanları tercih etmelidirler.

·       Yengeç Burcu (22 Haziran-22 Temmuz)

Oldukça çalışkan ve duygusal olan yengeç burçları, iş hayatlarında genellikle her konuda başarı elde ederler. Hangi mesleği seçerlerse seçsinler kolaylıkla uyum sağlarlar. Özellikle aşağıda yer alan meslekler yengeç burçları için idealdir.

·       Hemşirelik

·       Öğretmenlik

·       Eczacılık

·       Armatörlük

·       Turizm

·       Sanat

·       Bahçıvanlık

·       Çocuk Bakımı

 

·       Boğa Burcu (20 Nisan-20 Mayıs)

Rahata düşkünlükleriyle bilinen ve girişimci burçlar arasında yer alan boğa burçları genel olarak sanat açısından zengin olan meslekleri yapmaya yatkınlardır. Kararlı, rahat ve bir o kadar da disiplinli olan boğa burçlarının en iyi icra edebileceği meslek grupları:

·       Dekorasyon

·       Avukatlık

·       Çiçekçilik

·       İşletmeci

·       Ressamlık

·       Tıp

·       Başak Burcu (23 Ağustos-22 Eylül)

Oldukça titiz olan başak burçlarının bu titizlikleri iş hayatında da geçerlidir. Özellikle önderlik gerektiren işleri başarıyla sürdürürler. Bu bağlamda başak burçlarının yapabileceği meslekler:

·       Yazarlık

·       Sekreterlik

·       Yayıncılık

·       Öğretmen

·       Gazetecilik

 

·       Akrep Burcu (23 Ekim-22 Kasım)

Üstün analiz yeteneğine sahip akrep burçları, hangi alanlarda olurlarsa olsunlar işlerini son derece disiplinli ve ciddi bir şekilde gerçekleştirirler. Sanatçı yönleri de geliştiği için aşağıdaki meslekler tam olarak akrep burçlarının meslekleridir.

·       Eğitimci

·       Reklamcı

·       Dedektif

·       Yönetici

·       Sanatçı

·       Kâşif

·       Pazarlama

 

·       Aslan Burcu (23 Temmuz-22 Ağustos)

Konuşkan burçlar arasında olan aslan burçları mükemmeliyetçi insanlardır. Estetik yönleri de oldukça gelişmiştir. Liderlik vasfı da en çok aslan burçlarına görülür. Dolayısıyla aslan burçlarının en iyi icra edebileceği meslekler şunlardır:

·       Tur rehberi

·       Satış uzmanı

·       Performans sanatçısı

·       Yönetici

·       Moda tasarımcısı

·       CEO

 

·       Terazi Burcu (23 Eylül-22 Ekim)

Değişken burçlar arasında olan ve yönetici gezegeni Merkür olan terazi burçları insanlarla iletişimde oldukça iyidirler. İletişimde mükemmel olmaları onları aşağıdaki mesleklere yönlendirebilir.

·       Satış görevlisi

·       Müzakereci

·       Halkla ilişkiler

·       Estetisyenlik

·       Sunucu

 

·       Yay Burcu (23 Kasım-21 Aralık)

Eğlenceli ve bir o kadar da derin düşünce gücüne sahip yay burçları, insanlarla birebir iletişim için ideal karakterlere sahiplerdir. Bu nedenle aşağıda yer alan meslekler için gayet uygunlardır.

·       Ruhsal danışman

·       Felsefeci

·       Hosteslik

·       Politikacı

·       Balık Burcu (19 Şubat-20 Mart)

Oldukça duygusal olan balık burçları genel olarak hizmet sektörü için uygunlardır. Hoşgörülü yapılarıyla iş hayatında kolayca öne çıkarlar. Bu bağlamda balık burçlarının en iyi yapabileceği meslekler:

·       Sosyal yardım görevlisi

·       Fizyoterapist

·       Sanatçı

·       Mimar

·       Dalgıç

 

·       Koç Burcu (21 Mart-19 Nisan)

yüksek enerjilerinden dolayı koç burçları, Mars yönetiminde oldukları için asla yorulmayan yapıdalardır. Bunun yanı sıra iradeleri de oldukça güçlüdür, dolayısıyla en iyi yapabilecekleri meslekleri aşağıdaki gibi sıralaybiliriz:

·       Askerlik

·       İşletmecilik

·       Eleştirmenlik

·       Polislik

·       Cankurtaran

·       Kimyacılık

 

·       Kova Burcu (20 Ocak-18 Şubat)

En sosyal burçlardan bir tanesi olan kova burçları takım çalışmasına son derece uyumludur. Bu nedenle iş hayatında oldukça başarılı bir süreç yönetirler. Uranüs yönetiminde olduklarından, toplumsal mesleklerle ilgilenebilirler, en iyi yapabilecekleri meslekler ise aşağıdaki gibidir:

·       Felsefeci

·       Müzisyen

·       Tasarımcı

·       Doktor

·       Yazar

·       Karikatürist

Hangi Burçtan İnsanlar Mimarlık İçin Daha Yatkındır?

Mimarlık mesleğini icra edecek kişilerin görsel yönden gelişmiş olmaları gerekir. Sanatla ilgilenen, farklı bakış açılarını keşfedebilen ve hayal gücü yüksek olan burçlar arasında ikizler ve aslan burçları mimarlık için oldukça uygunlardır.

Hangi Burç İnsanı Avukat Olmalı?

Avukat olmak isteyen insanlar yapı olarak iradeli, analiz yeteneği yüksek, hırslı ve son derece disiplinli olmalıdır. Bu özelliklere sahip olan insanlar avukatlık mesleğini en iyi şekilde icra edebilirler. Özellikle hırslı burçlar arasında olan akrep ve boğa burçları, iyi birer avukat olabilirler. Bunun yanı sıra adalet duyguları gelişmiş olan terazi burçları da hırslı burçlar arasındadır ve avukatlık mesleğini en iyi şekilde icra ederler. 

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar