Ana SayfaMakalelerBaşarısızlığın Sebebi 6 Yanlış Düşünce

Başarısızlığın Sebebi 6 Yanlış Düşünce

Bir işte başarılı olmak; çevrenizdeki insanlar tarafından parmakla gösterilmek, hatta çoğu zaman ilgi odağı olmanızı sağlayarak sizleri değerli bir insan konumuna yükseltecektir. İnsanlar tarafından beğenilmek ve başarılı görülmek gurur duymanızı sağlayacak, kendinize olan özgüveninizi arttıracaktır.

Bu başarıyı elde etmek zordur fakat kaybetmek bir o kadar kolaydır. Çoğu zaman negatif düşüncelerimizle kendi motivasyonumuzu düşürür ve başarı merdivenlerinden farketmeden yuvarlanıveriririz. Başarınızı engelleyen düşünceler nelerdir?

Sabırsızlık

Başarı yolunda hepimizin hedefleri vardır. Bu hedeflere giden yol kimi zaman uzun ve karmaşık olabilir. Ama önemli olan bu yolda gösterdiğimiz sabırdır. Bazı hedeflerin gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç vardır. Her şey zamanla yoluna girer ve sonunda size başarıyı elde etme imkanı sunar. Bu süreçte sabırsız bir şekilde motivasyonumuzu düşürürsek, başarıya asla ulaşamayız. Hedeflerimiz için plan oluşturmalı, bu hedefe adım adım ilerlemeliyiz.

Kıskançlık

Kariyer hayatımızda birçok insanın başarılarına şahit oluruz. Başarılı insanlara imrenmek, onları örnek alıp zirvedeki yerimizi almak yerine kıskançlık gibi duygularla etik dışı davranışlarda bulunmak başarıdan çok stresli bir iş hayatını önünüze serecektir. Kendi hayatımıza odaklanmalı başarıdaki en önemli adımımızı atmalıyız.

Beklemek

Aklımızdaki projeyi hayata geçirmek için uygun zaman ve koşulları bekleriz. Unutmayın ki o zaman hiçbir zaman gelmez. Hayallerinizi ertelemek olduğunuz yerde kalmanızın tek sebebidir. Fikirlerimizi sunmaktan, yeni projeleri hayata geçirmekten korkmamalı harekete geçmeliyiz.

Amaçsızlık

Yaptığımız işlere özel anlamlar yüklemeye çalışarak, nereye gittiğini sorgulayarak motivasyonunuzu düşürmek yerine, yaptığınız işe odaklanın. O işi sadece güzel bir şekilde yapmanız ve tadını çıkarmanız en anlamlı iş olacaktır.

Fazla İş Sorumluluğu

Yapabileceğinizden fazla yükü üstlenmek her zaman motivasyonunuzu düşürmede etken olacaktır. Verilen işlere bazen hayır demek ve üzerinizdeki işi temiz bir şekilde bitirmenizi sağlayarak motivenizi arttıracaktır. Ancak sorumlu olduğunuz işleri belli bir düzene koyarak, öncelikli bir sıra halinde yapmak yükünüzü her zaman hafifletecektir.

Olumsuz Arkadaşlar

Çevrenizde her zaman motivasyonunuzu düşürecek zor insanlar olacaktır. Sizin başarınızı etkileyecek, moralinizi bozacak, iş hayatınızı kötü yönde etkileyecek insanlardan uzak durmak her zaman en mantıklı iştir. Sizinle birlikte başarıyı kovalayacak insanlarla birlikte çalışıp güzel projelere imza atabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar