Ana SayfaMakalelerBaşarılı Yönetici Özellikleri

Başarılı Yönetici Özellikleri

Yönetici bir şirketin beynidir. Çalışanları idare etmekten, iş yaptırmaktan, onları denetlemekten, yaptıkları işi doğru şekilde ve doğru zamanda yapmalarından sorumludur. Yöneticilik öz veri ister, kalıpların dışına çıkıp yenilikçi olmayı da gerektirir. O halde başarılı üst düzey yöneticilerin ortak özellikleri nelerdir?

Üst düzey yöneticiliğin ortaya çıkan 4 kritik özelliği vardır;

  • Kararlılık: En kötü karar, kararsızlıktan iyidir sözünü ispatlarcasına kariyerlerinde hızla yükselen her yönetici, bu yükselişi iş hayatında kararlı olmasına borçludur. İyi yöneticiler nereye, nasıl gitmek istediklerini bilirler
  • Kendine güven: Başarılı yöneticiler her daim kendine güvenen, öz güveni yüksek olan kişilerin arasından çıkar. Zorlu şartlarda geride durmayan ve güvenle hareket edenler iş hayatlarında rakiplerinden öndedirler.
  • Esneklik: Çetin koşullara ve değişen durumlara göre esneklik gösteren liderler iyi liderlerdir. Çok büyük projeler, değişen durumlara göre 2.alternatifler içerdiği taktirde başarılı olacaktır.
  • Alçakgönüllülük: Yetenek sahibi bir yöneticinin mütevazi olması da çok önemlidir. Farklı görüşleri dinlemek ve önem vermek alçak gönüllük gerektirir.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar