Ana SayfaMakalelerBaşarılı Girişimci Olmak İçin Önemli Kurallar

Başarılı Girişimci Olmak İçin Önemli Kurallar

Yapılan kapsamlı araştırmalara göre Türkiye’de girişimcilerin yalnızca yüzde 25’i istediği projeleri hayata geçirme başarısına ulaşıyor. Bu oranı yükseltmek ve arttırmak için ise başarılı olmanın altın kurallarını bilmek ve doğru uygulamaktan geçiyor.

Girişimlerinde başarılı olmak isteyen girişimcilerin uyması gereken kurallar şu şekildedir;

  1.  Başarı için çok çalışmak ve yorulmak değil, etkin çalışarak hedefe ulaşmak gereklidir.
  2.  Rekabetin çetin olduğu alanlarda değil zayıf olduğu alanlarda proje geliştirip ilerleyin.
  3.  Kaliteyi her zaman ön planda tutun ve kaliteden ödün vermeden marka yaratın. Unutmayın kötü bir imaj müşteri tarafında çok zor düzeltilir.
  4.  Yaratıcılığı ön planda tutun. Her zaman yaratıcılığınızı girişim aşamalarınızda yenilikçi fikirlerle destekleyin.
  5. Müşterilerinize önem verin, onların isteklerini göz önüne alarak hatalarınız var ise düzeltin. Mevcut müşterilerinize anketlerle ulaşın ve ziyaret ederek sorunlarını öğrenin.
  6. Her şeyi planlayın. Hedefleriniz ve o hedeflere sizi götürecek bir planınız olsun. Günlük işlerin karmaşası içinde zaman harcamamak adına uzun vadeli hedefler belirleyin. Şirketinizin yıllar içinde nereye gelebileceğini düşünün ve gelecek planı hazırlayın.
  7. Her zaman rekabet koşulları içinde değişimin gerektiğini bilerek hareket edin, değişimin her şekline göre hazırlıklı olarak yeni uygulamaları hemen hayata sokun.
  8. Müşterilerinize beklentilerinin fazlasını verin, böylece sadakatli müşteri potansiyeliniz artacak ve süreklilik kazanmış bir oluşum olacaksınız. Marka imajınız da buna bağlı olarak hep iyi seviyede kalacaktır.
Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar