Ana SayfaMakalelerBaşarılı Bir İş Görüşmesi Kritikleri

Başarılı Bir İş Görüşmesi Kritikleri

İş görüşmeleri işe alınıp alınmama konusunda ilk ve son duraktır. Bu görüşmelerde adayın her hareketi, her sözü takip edilir, verdiği bilgiler incelenir ve işe alım üzerine son karar verilir. Peki başarılı bir iş görüşmesinde dikkat edilmesi gerekenler neler? İş görüşmelerinde işverenlerin iş arayan adaylardan beklentileri ve dikkat ettikleri neler? Bu soruların cevabı bilinirse görüşmelerde başarılı olma ihtimali daha da artacaktır.

İş görüşmelerinde ilk izlenim ve ilk 10 saniye en önemli kısımdır. Bunun için görüşme yapılacak alana gelindiğinde; İşe alım uzmanı ile ilk temasta sıcak bir tokalaşma, etkili göz teması ve resmiyet içeren bir gülümseme en başta yapılması gerekenlerdir. İş görüşmeleri süreleri genel olarak kısa süreler içinde gerçekleştirilmekte olup mümkün olan en kısa sürede karşınızdaki uzmanı etkilemek, kendinizi doğru ve etkin şekilde tanıtabilme başarısını göstermeniz beklenir.

Tarafınızdan kariyer konusunda bilgi istendiğinde en son çalıştığınız işe öncelik vermeniz ve detaylandırmanız daha doğru olacaktır. Verdiğiniz bilgilerin güncel ve doğru olması, görüşme sırasında dürüst olmanız sizden beklenenlerdir.

Kariyer ve deneyimlerin aktarılmasından sonra, işi neden istediğiniz konusunda bir soru ile karşılaşmanız muhtemeldir. Bu soru tuzak bir soru olup her adayın verdiği “çünkü kurumsalsınız, buranın iyi bir şirket olduğuna inanıyorum.” cümlelerinden ziyade daha yaratıcı ve ilginç cevaplar vermeniz istenir.

Size rastgele seçilmiş teknik veya kişisel sorular sorulacaktır; üstelik, bir olasılıkla, düşünme hızınızı ve esnekliğinizi sınamak için, saldırgan bir üslupla. Hızlı düşünmeye, serinkanlılığınızı yitirmemeye, hepsinden önce de, harikalar yaratmaya yeltenmemeye hazırlıklı olun. (sizinle görüşen kişi, haklı sayılmayacak kadar zor sorulara karşı, tepkilerinizin olgunluğunu ölçüyor olabilir.)

Şu ince ayrıntıları akıldan çıkarmayın:

Görüşme yapılacak odada size oturulacak yer gösterilmeden oturmayın.

Görüşme esnasında saate kesinlikle bakmayın.

Verilecek maaş ve haklar konusunda işe alım uzmanı size bilgi vermeye başlamadan önce bu konuda soru sormayın.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar