Ana SayfaMakalelerAynı Anda 2 İşte Çalışmak

Aynı Anda 2 İşte Çalışmak

Hayatımız boyunca iş yaşamımızda inişli çıkışlı zamanlarımız olmuştur. İşsiz kalmamak için birçoğumuz bazı dönemlerde ya kendi alanımız dışında bir işe boyun eğdik, ya da hak ettiğimiz ücretlerin altındaki limitlere evet demek zorunda kaldık. Belki de uzun yıllarını bu şekilde heba edenlerimiz de vardır. Bu üç durum da aslında bir mecburiyete kendimizi teslim etmenin sonucu. Nedir o mecburiyet, “işsiz kalmamak.” İşsiz kalmamak için bugün birçok insan aynı anda 2 işte çalışmak zorunda kalıyor.

Her ne kadar sevmese de, kendini oraya uygun görmese de, sırf işsiz kalmamak ya da işini kaybetmemek için o işe ya da verilen maaşa tahammül etmenin sınırlarına dayananlar için bu satırları yazıyorum. Hayat size istediğiniz yolu çizmediyse siz o yolu kendinize çizebilirsiniz. Kızmayın ama artık ağlayan bebeğe süt yok, süt artık onu elde etmek için çabalayanın. Anlayacağınız istemekle olmuyor, hakkını vermek de gerekiyor. İşte daha fazla kazanmak, gelirini yukarıya çıkarmak, boş zamanlarını paraya çevirmek isteyenler için sizlere birkaç öneri sunmak istiyorum. Bu sayede belki çalıştığınız iş ve aldığınız maaş sizi tatmin etmese de belki bir nebze daha katlanabilirlik sabrı kazanmış olacaksınız:

Aynı anda 2 işte çalışmak

– Yeteneklerinizi ön plana çıkararak, bunları kazanca dönüştürebilirsiniz. İkna kabiliyeti yüksek, iletişim becerisi kuvvetli biriyseniz, ek olarak freelance ürün tanıtım ve satışı yapabilirsiniz. Özellikle de kozmetik ürünleri, kişisel bakım ürünleri ile yakınlarınızdaki, ailenizdeki, iş ortamınızdaki insanlarla bu işe başlayabilirsiniz.

– Çağın gözde ek mesleği yazarlık. Yazma konusunda kendinize güveniyorsanız, makale yazarlığı, blog yazarlığı gibi alanlarda ek iş veren firmalara başvurarak günde bir iki saat ayırarak kazancınıza destek olabilirsiniz.

– Yabancı diliniz var ise hafta sonları özellikle de tur şirketlerinde rehberlik yapabilirsiniz. Üstelik hem gezip eğlenecek hem de ciddi oranda ek gelir kazanacaksınız.

– Evinizde, başarılı olduğunuz bir ders alanında ücretli ders verebilirsiniz. Özellikle de lise ve üniversiteye hazırlanan gençler için dershane ve kurs ücretlerinin ne denli yüksek olduğu düşünüldüğünde birkaç arkadaş bir araya gelerek, daha uygun fiyata hafta sonu bir gün ayırarak evinizi kurs ofisine dönüştürebilirsiniz.

– Evden yapılabilecek onlarca işten birini seçerek, en azından akşamları TV karşısında boş vakit geçirirken elinizle de iş görebilirsiniz. Kutu katlama, davetiye hazırlama, örgü gibi sayısız işlerden biri illaki size göredir.

– Çalıştığınız iş yerinizde ayda birkaç gün ek mesaiye kalarak daha fazla maaş alabilirsiniz.

– Eğer içten bir hayvan severseniz, hafta sonları hayvan gözetmenliği, bakıcılığı yapabilirsiniz. Özellikle de Avrupa’da sadece bu işi yaparak geçinen insanların var olduğu düşünüldüğünde siz neden yapamayasınız.

– Çalıştığınız ya da yaptığınız işi, özellikle de yazılım, program, bilgisayar, seo, tasarımcılık, yazarlık, editörlük gibi işlerden biriyse, bu işi başka bir firma için de dışarıdan iş alarak sürdürerek ek gelir elde edebilirsiniz.

Örnekler saymakla bitmez. Karar sizin. Oturup bahtınıza ağlamak mı yoksa direnerek kazanmak mı?

Konuya benzer iş ilanları

Garson iş ilanları
İstanbul iş ilanları
Kasiyer iş ilanları

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar