Ana SayfaMakalelerAnneleri Düşünen Muhteşem Şirketler

Anneleri Düşünen Muhteşem Şirketler

Çalışan annelerin iş yaşamları son derece sıkıntılı ve stresli geçmektedir. Annelerin sorumlu oldukları çocukları ile ilgilenmeleri çalışırken bir hayli zorlaşıyor. Hamilelikten başlayarak sürekli doktora gitmek zorunda olan annelerin işten izin almak için yaşadıkları stres de cabası. Bu kadar fazla sorumluluğu olan anneler de çoğu zaman kariyerlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyor. Çoğu işveren de çocuklu anneleri işe almak istemiyor ya da çocuğu olduktan sonra işlerine son veriyor.

Annelerin Sorumlulukları Hiç Bitmiyor

Çocukları olan kadınlar hem kariyerlerini devam ettirmek hem de maddi açıdan bütçelerine katkıda bulunmak için işlerine devam etmek istiyorlar. Ama çocuklarının hastalıkları veya okulları gibi sebeplerden ötürü iş yerlerinden izin almak istediklerinde, şirketlerinden olumsuz yanıt alıyor ya da türlü sebepler bulup ikna etme yollarında türlü çileler çekiyorlar.

Her zaman bu tedirginlikle çalışmak zorunda olan üstlerindeki stresten dolayı ruhsal bunalımlar yaşayan kadınların bu çilesi iş yerlerindeki başarıyı çok fazla olumsuz etkiliyor. Stresli bir şekilde çalışan annelerin hem çalıştıkları firmaya katacakları faydalar azalıyor hem de mutsuz bir hayata mahkum kalıyorlar. Bu durumda iki tarafın da zararına sebep olarak güzel başarıların ortaya çıkmasını engelliyor. Halbuki mutlu bir çalışan işini daha özenle yapacak, işinde son derece başarılı olarak şirketin ilerlemesine de katkılar sağlayacaktır. İş hayatında karşılıklı hoşgörü bu yüzden çok önemlidir.

Yapılan araştırmalara göre; çocuğuyla uğraşan annelere en güzel imkanları sunan şirketlerde çalışan anneler, bu imkanların karşılığını daha çok azimle ve hevesle çalışarak verdiklerini gösteriyor. Karşılıklı memnuniyet içinde olan işveren ve çalışanların başarıları git gide artmakta, güzel projelere imzalar atmaktadırlar.

Annelerin özgürce yaşayarak iş hayatlarını sürdürmeleri konusundaki araştırmalar sonucunda çalışan annelere mutlu bir kariyer imkanı sunan 2014 yılının en mükemmel firmaları şöyle sıralanmaktadır;

Allianz,Danone,DHL,Unilever,Vodofone.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar