Ana SayfaHaberlerAnneanneye ve Babaanneye Çocuk Bakım Parası

Anneanneye ve Babaanneye Çocuk Bakım Parası

Ülkemizde geçtiğimiz günlerde Bakan Müezzinoğlu tarafından açıklanan Anneanneye ve Babaanneye çocuk bakım parası birçok kişiyi heyecanlandırdı. Bu sayede evde çocuk bakacak olan torun seven nineler bir taraftan torunları ile eğlenirken aynı zamanda bu işten para bile kazanabilecek. Aynı zamanda çalışan anneler de bu yasa ile işlerini aksatmadan devam ettirerek işlerinden olmayacaklar. Ülkemizde kadın çalışan sayısının artması için aynı zamanda emekli olduktan sonra ikinci ek bir işte çalışmakta zorlanan Babaanne ve Anneanne artık hem kendi torunlarına bakacak hem de üstüne para alacak!

Başvurular Nereye Nasıl Yapılacak!

Anneanneye ve Babaanneye çocuk bakım parası için başvuruların nerelere ve nasıl yapılacağı da merak konusu oluşturmuştu. Ancak yapılan düzenlemeler sayesinde ilk olarak ülkemizde pilot iller ilan edildi. Bu pilot iller ise; İzmir, Antalya ve Bursa olarak belirlendi.

Takvimler Temmuz 2017 tarihini gösterdiğinde de başvuru tüm ilerden yapılabilecek.

Çocuk Bakım Parası Hangi Yaş Aralığını Kapsıyor?

Çocuk bakım parasının hangi yaşa aralığını kapsadığına yönelik açıklama geldi. Bu duruma göre 2 yaş altındaki çocuklar bu kapsam içine girmektedir.

Kimler Çocuk Bakım Parası Alabilir?

İlgili düzenlemeye göre Çocuk parası alınabilmesi için çalışan çiftlerin her ikisinin de sigortalı olarak çalışıyor olmaları ve aynı zamanda çocuğun da 2 yaşın üstünden olmaması gerekmektedir.

İsbul.net üzerinden sizlerde bakıcı iş ilanlarına göz atabilir, bakıcı iş ilanlarını listeleyerek kolayca başvurularınızı yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkanlar

Son Yorumlar